close icon
page-title
Arrival
Arrival

Detaljer

 • Originaltitel: Arrival
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: FilmNation Entertainment

Titta på Arrival 2016 gratis - Streama Online SweFilmer

star7.6
17217Betyg
date2016
date1h 56m

Kommenter

 • avatar

  FamiljeFrida

  |4 timer siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  matixd

  |1 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  DokisDennis

  |5 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  VerklighetenVera

  |6 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |8 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  blåbärSky

  |9 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  RomantikRonja

  |12 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |13 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är Arrival filmens handling om?

Arrival är en spännande och tankeväckande science fiction-film från 2016. Filmen utforskar vad som skulle kunna hända om utomjordingar anlände till jorden. Handlingen kretsar kring Dr. Louise Banks, en expert på lingvistik, som blir inkallad av militären för att försöka kommunicera med de mystiska utomjordiska varelserna som landat med enorma rymdskepp på olika platser runt om i världen.

Banks och hennes team arbetar desperat för att försöka förstå utomjordingarnas språk och avsikter, samtidigt som spänningar ökar mellan de olika nationerna på jorden. Var kommer de utomjordiska varelserna ifrån? Varför är de här? Har de fientliga avsikter eller fredliga? Dessa är några av de stora frågorna som filmen ställer och på ett intelligent sätt undersöker.

Arrival är en film som får dig att fundera över kommunikationens betydelse, perspektiv och hur lätt det är att missuppfatta varandras intentioner. Med sin komplexa handling och djupgående teman bjuder filmen på en spännande och tankeväckande upplevelse för den som tittar. Om du gillar välgjorda science fiction-filmer med filosofisk tyngd är Arrival helt klart värd att se.

Arrival

Vilka spelar de ledande rollerna i Arrival?

I Arrival får vi se flera imponerande skådespelarinsatser som bär upp den tankeväckande historien. I huvudrollen som lingvistikexperten Louise Banks ser vi den mycket skickliga Amy Adams, som redan visat sin bredd som skådespelerska i filmer som American Hustle och Enchanted. Adams ger en fin och nyanserad tolkning av den kvicka och fokuserade Banks.

Vid Adams sida har vi Jeremy Renner i rollen som Ian Donnelly, en teoretisk fysiker som också är expert på att tyda språk och koder. Renner, känd från filmer som The Hurt Locker och Mission: Impossible-serien, ger en trovärdig och jordnära insats som Donnellys skeptiska och pragmatiska karaktär.

Förutom Adams och Renner finns det flera andra framträdande rollfigurer i filmen, som militärpersoner och andra experter från olika nationer. Bland skådespelarna märks etablerade namn som Forest Whitaker och Michael Stuhlbarg. Regissören Denis Villeneuve har lyckats samla en stark och övertygande ensemble som framhäver filmens allvarsamma och spänningsfyllda ton.

Hur gjordes Arrivals omtalade filmsnuttar med utomjordingarna?

En av de verkligt imponerande aspekterna med Arrival är hur de utomjordiska varelserna och deras rymdskepp har gestaltats på ett övertygande och högst realistiskt sätt. De enorma svarta monoliterna och de stora, alienliknande gestalterna är både majestätiska och skrämmande på samma gång.

För att skapa dessa visuellt slående inslag i filmen använde sig produktionen av en kombination av praktiska effekter och avancerad datoranimation. De enorma rymdskeppen byggdes exempelvis först i modellstorlek för att sedan skalas upp digitalt. Särskilda kamerarörelser användes också för att förstärka den enorma skalan. Genom att blanda fysisk miljö och CGI på detta sätt uppnådde man en högst trovärdig känsla.

Animationen och röstbehandlingen av de utomjordiska varelserna var också en utmaning. Det konstiga, ikoniska "språket" de använder skapades av en lingvistkonsult på ett detaljerat och genomtänkt sätt. Allt från deras utseende till rörelsemönster animerades med stor omsorg för att ge en äkta och konsekvent känsla. Resultatet är några av de mest minnesvärda utomjordingar vi sett på den vita duken på länge.

Varför är Arrival ett så hyllade filmdrama?

Arrival har fått ett överväldigande mottagande och massor av beröm från både kritiker och publik sedan dess premiär. Det finns flera anledningar till varför denna science fiction-film sticker ut och blivit så högt uppskattad. För det första har den ett mycket intelligent manus som på ett tankeväckande sätt utforskar komplexa teman som kommunikation, tid och vår syn på det främmande.

Filmen undviker många av de förutsägbara klichéerna inom alien-genren och istället ger den en djupare och mer nyanserad syn på hur kontakten med en utomjordisk civilisation skulle kunna te sig. De filosofiska resonemangen och det eftertänksamma tempot får stor tyngd tack vare de övertygande karaktärerna och de skarpa skådespelarinsatserna.

Arrrivals imponerande visuella utformning och de banbrytande specialeffekterna har också fått mycket uppmärksamhet. De utomjordiska varelserna och deras enorma rymdskepp ser både häpnadsväckande och trovärdiga ut tack vare den omsorgsfulla animationen. Att filmen dessutom premiärvakade flera år innan de senaste storslagen inom sci-fi gör dess prestationer ännu mer imponerande.

Arrival

Var kan man se Arrival streama gratis?

Den enorma framgången för Arrival har gjort att filmen har blivit lättillgänglig på flera olika streamingtjänster. För den som vill ta del av detta kritikerrosade drama finns det både helt lagliga och kostnadsfria alternativ att streama Arrival på. En utmärkt möjlighet är den populära streamingtjänsten Swe-filmer.se som erbjuder Arrival utan kostnad för användare i Sverige.

På Swe-filmer.se hittar du Arrival i deras breda utbud av filmer och TV-serier som uppdateras kontinuerligt. Du kan streama direkt via din dator eller mobila enheter. Sidan är enkel att använda och ger en smidig streamingtjänst utan krångliga nedladdningar eller virus.

Utöver Swe-filmer.se finns det även andra streamingtjänster där du kan se Arrival gratis online, men du kan behöva skapa ett konto först. Oavsett vart du väljer att streama filmen får du en storslagen sci-fi-upplevelse helt utan kostnad.

Vad gör Arrival till en osannolik filmupplevelse?

Trots att Arrivals grundpremiss handlar om en eventuell första kontakt med utomjordingar lyckas filmen behålla en jordnära realism genom sitt övertygande manus och de starka skådespelarinsatserna. På så sätt skildrar den en otrolig situation på ett mycket trovärdigt sätt.

Genom att fokusera på den mänskliga dimensionen och utforska filosofiska aspekter kring språk och kommunikation skapar Arrival en osannolik och tankefull syn på hur ett sådant scenario skulle kunna utspela sig. Tempot är inte överdrivet actionbetonat utan tillåter istället eftertanke och diskussion.

Filmens visuella utformning bidrar också starkt till att göra den osannolik. De realistiska animationerna av utomjordingarna och deras enorma rymdskepp är slående och oförglömliga. Samtidigt bibehålls en känsla av mystik och främlingskap, vi får aldrig se deras varelser i sin helhet. Dessa olika beståndsdelar skapar en osannolik filmupplevelse som stannar kvar länge efter att eftertexterna rullit förbi.

Sammanfattning

Arrival är en tankeväckande sci-fi-film som utforskar språkets kraft och vikten av kommunikation. Med övertygande skådespelarinsatser och häpnadsväckande specialeffekter bjuder den på en intelligent och djupsinnig upplevelse. Oavsett om du streamar den gratis på Swe-filmer.se eller någon annan tjänst, kommer denna uppmärksammade produktion få dig att reflektera över hur vi förhåller oss till det okända.

Regissören Denis Villeneuve har skapat en ovanlig rymdopera som undviker klichéer och istället fångar en äkta känsla av mystik och filosofisk insikt. Med sitt eftertänksamma tempo och nyanserade karaktärer lyfter Arrival frågor om vår existens på ett nyskapande sätt. Se den och låt dig dras in i en suggestiv värld där våra föreställningar om verkligheten sätts på prov.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 17217

Dela