close icon
page-title
Chappie
Chappie

Detaljer

 • Originaltitel: Chappie
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Columbia Pictures

Titta på Chappie 2015 gratis - Streama Online SweFilmer

star6.8
7675Betyg
date2015
date2h 00m

Kommenter

 • avatar

  KlassikerKajsa

  |14 timer siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  glödandeStjärna

  |3 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |4 dage siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  blåbärSky

  |4 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  RomantikRonja

  |12 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  RealityRasmus

  |13 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  VerklighetenVera

  |13 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  DokisDennis

  |14 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken är berättelsen om Chappie?

Chappie är en modern sci-fi-berättelse om en självmedveten robot som föds in i världen. Filmen utforskar Chappies mentala och känslomässiga utveckling när han lär sig att navigera i sin omgivning och hitta sin plats i samhället. Den övergripande berättelsen är en tankeväckande reflektion över vad det innebär att vara mänsklig och hur vi definierar medvetenhet och känslor.

I filmen skapas Chappie av en genialisk ingenjör som en unik typ av polis-robot med förmåga att lära och utvecklas. Men när Chappie hamnar i fel händer och utnyttjas av en gängsterbröder inleds en unik och känslosam resa när Chappie börjar utforska sin nyfunna intelligens och personlighet. Samtidigt varvas Chappie utveckling med action och spänning då kriminella och polisiära intressen krockar.

Chappie är en film som väcker många intressanta frågor om artificiell intelligens, robotik och vår perception av liv och medvetenhet. Genom Chappies nyfikna och oskyldiga perspektiv får vi som publik en unik inblick i dessa filosofiska frågor på ett både tankeväckande och underhållande sätt.

Chappie

Vem skrev och regisserade Chappie-filmen?

Chappie är skriven och regisserad av den sydafrikanske filmskaparen Neill Blomkamp. Blomkamp är mest känd för sina tidigare science fiction-filmer District 9 och Elysium, som båda behandlade liknande teman om utanförskap, klasskillnader och etiska dilemman inom science fiction-genren.

Som manusförfattare och regissör hade Blomkamp en stark vision för berättelsen och de filosofiska frågorna som Chappie utforskar. Han använde sin bakgrund inom visuella effekter och specialeffekter till att skapa en övertygande och detaljrik sci-fi-värld där Chappie kunde komma till liv som en fotorealistisk CGI-skapad karaktär.

Blomkamps stil präglas av en dokumentärliknande estetik, sociala kommentarer och ett oblygt porträtterande av brutalitet och våld. I Chappie använder han denna stil för att lyfta fram filmens djupare budskap samtidigt som han ger publiken spektakulära actionscener och en fängslande underhållningsupplevelse.

Vilka skådespelare medverkar i Chappie-filmens rollista?

Chappie innehåller både en stark ensemble av etablerade skådespelare och några nyskapande rolltolkningar. I huvudrollerna ser vi Sharlto Copley som ger röst och rörelser till den animerade roboten Chappie, Dev Patel som den briljante ingenjören Deon som skapar Chappie, och Hugh Jackman som den hårdhudade polis-roboten Vincent.

Här är några av de mest framträdande rollerna i Chappie:
 • Sharlto Copley som Chappie (röst och rörelseinspelning)
 • Dev Patel som Deon Wilson
 • Hugh Jackman som Vincent Moore
 • Sigourney Weaver som Michelle Bradley
 • Ninja och Yo-Landi Visser som Amerikan gängsterbröderna Ninja och Yolandi

Var kan man se Chappie stream gratis?

För de som är sugna på att streama Chappie gratis finns det ett par alternativ att välja mellan. En populär streamingtjänst där du kan hitta filmen är swe-filmer.se. Detta är en pålitlig sida med ett stort utbud av filmer och serier att strömma utan kostnad. Swe-filmer.se uppdateras ständigt med nya titlar så håll utkik där om du vill streama Chappie.

Ett annat alternativ för att se Chappie gratis är genom vissa gratisstreamingtjänster på nätet. Dessa kan dock vara mer osäkra och filmen kanske inte finns tillgänglig under en längre period. Om du väljer den här vägen, var försiktig och undvik skadliga annonser eller nedladdningar. Premiumbetalsajter som Netflix och HBO kan också erbjuda Chappie men då mot en månadsavgift.

Slutligen finns möjligheten att köpa eller hyra Chappie digitalt på några olika plattformar som tillåter dig att streama den. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill se filmen i högkvalitetsformat och stötta produktion och skapare ekonomiskt. Oavsett vilket sätt du väljer för att streama Chappie rekommenderar vi att använda en säker och pålitlig tjänst för bästa upplevelse.

Chappie

Hur mycket kostade det att producera Chappie-filmen?

Enligt offentliga siffror så hade Chappie en produktionsbudget på omkring 49 miljoner dollar. Detta är en relativt blygsam budget jämfört med många storproduktioner i Hollywood, men ändå en ansenlig summa pengar för att realisera Neill Blomkamps vision för filmen.

En stor del av budgeten gick förmodligen till att skapa den titulära rollfiguren Chappie själv med avancerade CGI-effekter och rörelseupptagning. Att framställa en så pass avancerad och fotorealistisk AI-karaktär på ett trovärdigt sätt är en dyr process som kräver en stor stab av animatörer, tekniker och specialeffektsteam.

Utöver detta gick pengarna till att bekosta inspelningsplatser, rekvisitatillverkning, löner till skådespelare och filmteam samt alla andra vanliga poster som en storfilmsproduktion kräver. Trots sin relativt begränsade budget för en science fiction-film lyckas Chappie ändå skapa en visuellt och berättarmässigt imponerande sci-fi-värld.

Vilka andra filmer liknar Chappie?

Även om Chappie utforskar unika koncept och teman så delar den vissa likheter med andra filmer inom science fiction och technothriller-genrerna. Andra produktioner som behandlar teman som artificiell intelligens, robotik och de etiska följderna av den tekniska utvecklingen inkluderar:

 • Ex Machina (2014)
 • I, Robot (2004)
 • A.I. Artificial Intelligence (2001)
 • Blade Runner (1982)

På ett djupare plan kan man också dra paralleller mellan Chappie och filmer som utforskar idéer om människors sökande efter mening och identitet, såsom District 9 och Arrival som också regisserats av Neill Blomkamp. Andra liknande filmer är Transcendence, där AI-utveckling leder till oväntade konsekvenser, samt den älskade klassikern Terminator 2 som visar en robot som utvecklar mänskliga drag.

Även om dessa filmer har olika handling och estetik så delar de alla teman och frågeställningar som Chappie på olika sätt behandlar. För de som gillade Chappies frågeställningar om existens, moral och framtida teknologi rekommenderas dessa snarlika titlar att utforska vidare.

Sammanfattning

Chappie är en tankeväckande science fiction-film som utforskar vad det innebär att vara mänsklig genom historien om en självmedveten robot. Med en fängslande berättelse, visuellt slående effekter och starka skådespelarprestationer tar filmen oss med på Chappies unika resa för att finna sin plats i världen.

Oavsett om du lockas av den filosofiska undersökningen av AI eller bara vill se en underhållande sci-fi-actionfilm, har Chappie något att erbjuda. Med tankeväckande teman, en unik stil och en omväxlande ensemble finns det mycket att upptäcka och uppskattas i denna annorlunda filmupplevelse.

5 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 7675

Dela