close icon
page-title
Con Air
Con Air

Detaljer

 • Originaltitel: Con Air
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Touchstone Pictures

Titta på Con Air • Sverige Gratis • Stream Online

star6.7
3972Betyg
date1997
date1h 56m

Kommenter

 • avatar

  DokisDennis

  |7 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  blåbärSky

  |4 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |5 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  RomantikRonja

  |6 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |6 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  RealityRasmus

  |8 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  VerklighetenVera

  |9 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  matixd

  |9 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  FamiljeFrida

  |10 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.

Indholdsfortegnelse

Vad är Con Air för filmgenre?

Con Air är en actionfylld thrillerfilm från 1997 som regisserades av Simon West. Filmen räknas som en typiskActionhitAction och innehåller högoktaniga biljakter, våldsamma skådespelningar och en stor dos svidande humor. Med sina drastiska vändningar, explosiva actionsekvenser och stjärnspäckade rollbesättning har Con Air blivit en kultklassiker inom actiongenren.

Filmens genretillhörighet som actionbragd är tydlig från start. Handlingen driver på genom en våldsspiral av konflikter, där USA:s farligaste fångar hamnar i ett våldsamt uppror mot sina vakter ombord på det specialbyggda transportflyget Con Air. Den som älskar action, explosioner och actionhjältar får sitt lystmäte i den här explosiva produktionen.

Även om Con Air inte räknas som den mest originella actionfilmen når den upp till genrens höga krav på underhållning och spänning. Regissören blandar actionelement med mer seriösa teman som vänskap, lojalitet och familjekärleken, vilket ger filmen en djupare dimension. Det är en typisk action- och thrillerkavalkad som lockar många fans i genren till biosalongerna varje gång den visas.

Con Air

Hur såg produktionen av Con Air ut?

Con Air producerades av produktionsbolaget Touchstone Pictures med en budget på hela 75 miljoner dollar, vilket var en enorm summa för en actionfilm vid den tiden. Filmen spelades in på flera olika platser, med omfattande exteriörscener från bland annat Las Vegas och den ökenliknande miljön utanför Carson City i Nevada.

För att skapa det specialbyggda transportplanet Con Air använde filmteamet en ombyggd Boeing 727. Många av flygplansscenerna filmades med en påkostad kuliss som byggdes på en hangar på ett nedlagt militärflygfält. Produktionen involverade även en specialavdelning för stunts och pyroteknik som svarade för de många explosionerna och biljakter som pryder filmen.

Filmens manusförfattare, Scott Rosenberg, inspirerades av en verklig händelse 1979 där ett flygplan med utlämnade fångar kapades i luften. Även om den faktiska händelsen inte alls var lika dramatisk som filmen blev Con Air en succé tack vare sitt medryckande actionkoncept, stora budget och gedigen marknadsföring. Filmens trailer visades dessutom flitigt på biograferna innan premiären, vilket lockade många actionfans att ta sig till bion.

Var kan man se Con Air stream gratis?

För dig som vill streama Con Air gratis finns det några populära alternativ att överväga. Enav de bästa sajterna för att streama den här actionklassikern lagligt är swe-filmer.se. På den här streamingtjänsten kan du se Con Air Sverige och en mängd andra filmer helt lagligt utan kostnad.

En annan bra möjlighet att streama Con Air gratis är via vissa filmbibliotek och streamingtjänster som erbjuder filmer med annonser eller ett abonnemang. För att ta del av det här alternativet krävs oftast att du registrerar dig, men du slipper betala för enskilda filmvisningar.

För den absolut mest bekväma streamingupplevelsen kan det dock vara värt att överväga ett abonnemang på någon av de större streamingtjänsterna. På så sätt får du obegränsad tillgång till en stor filmkatalog inklusive Con Air och slipper annonser eller andra begränsningar. Oavsett vilken väg du väljer rekommenderas dock alltid att streama från en betrodd och laglig källa som swe-filmer.se.

Vilka är de viktigaste skådespelarna i Con Air?

Con Air stoltserar med en imponerande rollbesättning fylld av stora namn. I huvudrollen ser vi Nicolas Cage som den villkorligt frigivna fången Cameron Poe. Cage ger en övertygande skådespelarinsats och gestaltar den motvilliga actionhjälten på ett trovärdigt sätt. Vid hans sida har vi John Cusack som spelar den envetne polisen Vince Larkin.

I skurkrollen finner vi den karismatiske John Malkovich som den elaka men smarta ledaren Cyrus the Virus. Malkovich lyckas förmedla en obehaglig närvaro och bidrar stort till filmens spännande antagonist. Rollistan Con Air toppas sedan med flera andra stjärnor som Ving Rhames, Steve Buscemi, Colm Meaney och Danny Trejo i mindre biroller.

Den stora ensemblen i filmen lyckas förena såväl etablerade skådespelarnamn som intressanta nykomlingar. Trots den stora mängden karaktärer får de flesta tillräckligt med utrymme att utvecklas. Detta gör att tittaren lätt kan engagera sig i de olika rollerna och deras motsättningar, vilket är en avgörande del av filmmens framgång inom actiongenren.

Con Air

Hur går handlingen i Con Air?

Handlingen i Con Air kretsar kring ett högrisktransportplan som ska föra några av USA:s farligaste fångar till ett nytt supersäkert fängelse. Bland de många dödsdömda mördarna finns dock också den villkorligt frigivna och oskyldigt dömde Cameron Poe som bara vill återförenas med sin familj.

Under flygresan lyckas den smarte brottslingen Cyrus "The Virus" the Virus leda en kupp där fångarna tar kontroll över planet och gisslan. Följderna blir katastrofala och leder till en ödesdiger jakt där den nitiske polisen Vince Larkin tvingas samarbeta med Poe för att rädda situationen.

Vad som sedan följer är en intensiv och explosiv actionrulle där de båda huvudkaraktärerna konfronteras av de grymma fångarna. Filmen bjuder på flera spektakulära biljakter och strider när Con Air närmar sig sin finaldestination Las Vegas. Förutom mycket action och spänning lyckas Con Air även förmedla starka teman om familjeband och vänskap genom protagonisternas relationer.

Vilka är Con Airs starkaste kritiker?

Trots att Con Air blev en publiksuccé var den inte lika välbemött av alla kritiker. En del recensenter såg filmen som för våldsam och ytlig, utan djupare innebörd eller substans. Manuset ansågs ibland varaförutsägbart och ensidigt fokuserat på action före karaktärsutveckling.

Andra kritiker tyckte att Con Air blev ett offer för sin egen höga produktionsbudget på 75 miljoner dollar. Denna summa gjorde att filmen var tvungen att fokusera väldigt mycket på action och spektakel för att nå lönsamhet, på bekostnad av andra filmiska kvaliteter som berättarstruktur och dialog.

Samtidigt fanns det gott om positiva röster som gillade filmens utsökta tempokurva, svidande humor och träffsäkra skådespelarinsatser. Många actionfans tyckte att Con Air levererade precis det den utlovade - en fartfylld, underhållande och medryckande upplevelse inom den klassiska actiongenren. Där vissa såg en överdriven våldsorggia såg andra ett mästerligt exemplar av genren.

Sammanfattning

Con Air är en actionfylld thrillerfilm från 1997 som skildrar ett kapardrama ombord på ett specialbyggt transportplan för fångar. När de farligaste brottslingar tar kontroll över planet tvingas en frigivningsfånge och en polis samarbeta för att stoppa dem. Med en stjärnspäckad rollista, explosiva actionscener och svidande humor har Con Air blivit en kultklassiker inom actiongenren.

Även om vissa kritiker ansåg filmen ytlig och för våldsam blev den en publik- och kassasuccé. För actionfans levererade Con Air allt man kan önska - spänning, humor, stjärnor och en fartfylld berättelse som håller hela vägen. Oavsett om du uppskattar filmen för dess rena underhållningsvärde eller lite djupare teman om vänskap och familjeband är Con Air en uppskattad rulle att streama.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 3972

Dela