close icon
page-title
Doctor Strange
Doctor Strange

Detaljer

 • Originaltitel: Doctor Strange
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Marvel Studios

Titta på Doctor Strange • Sverige Gratis • Stream Online

star7.4
21540Betyg
date2016
date1h 55m

Kommenter

 • avatar

  RomantikRonja

  |4 timer siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  FamiljeFrida

  |2 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  DokisDennis

  |3 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  glödandeStjärna

  |5 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  VerklighetenVera

  |5 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |11 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  RealityRasmus

  |12 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är Doctor Strange för slags film?

Doctor Strange är en actionfylld äventyrsfilm från Marvel Studios som blandar övernaturliga inslag med spännande kampsportsekvenser. Den handlar om den arrogante neurokirurgen Stephen Strange som efter en bilolycka förlorar känseln i händerna och därmed förmågan att utöra operationer. I sin desperation vänder han sig till De Mystiska Konsternas lärmästare och lär sig krafter bortom vår vanliga verklighetsuppfattning.

Filmen Doctor Strange är en visuellt spektakulär resa i en magisk värld fylld av mystiska väsen och alternativa dimensioner. Med hjälp av kraftfulla magiritualer och mantra utforskar Strange den andliga sfären samtidigt som han utvecklar nya förmågor att manipulera tiden och verkligheten. När ondskans krafter hotar hela världen blir det upp till Strange och den mystiska orden att försvara mänskligheten.

Doctor Strange erbjuder spännande action, rik mytologi och storslagna specialeffekter från Marvel Cinematic Universe. Filmens blandning av övernaturliga element, kampsporter och mäktig magi gör den till ett unikt tillskott i Marvel-kanonen samtidigt som den inkorporerar en fascinerande filosofisk underton om vår plats i tillvaron. Genom att kombinera underhållande äventyr med tankeväckande existentiella teman har Doctor Strange något att erbjuda både action- och tankelivets fans.

Doctor Strange

Doctor Strange: Handling och intriger

Handlingen i Doctor Strange kretsar kring den briljante men arrogante neurokirurgen Dr. Stephen Strange. Efter en tragisk bilolycka förlorar han känseln i händerna och därmed sin förmåga att utöva sitt yrke. När all västerländsk medicin är uttömd beger sig Strange på en desperat jakt efter ett sätt att läka sina skador. Under resan stöter han på en hemlig orden som kallas De Mystiska Konstarnas mästare.

Under ordensöverhuvudet Den forne får Strange lära sig att manipulera mystiska krafter för att läka sina händer, men också utveckla övernaturliga färdigheter långt bortom hans vildaste fantasier. Plötsligt dras han in i en uråldrig kamp mellan ljusets och mörkrets krafter där han måste välja sida. När Den Svarte är på väg att kapa kontakten mellan våra världar och Mörka dimensionen måste Strange lära sig behärska sina nya magiska krafter för att stoppa det ondskans planer.

Doctor Strange visar hur Strange tvingas överge sin cyniska naturalistiska världsbild för att anamma mystikens outgrundliga naturlagar. I den värld han upptäcker gäller helt nya spelregler för tid, rum och verklighet som han måste förstå för att överleva. Längs vägen genomgår han också en andlig resa där han tvingas ifrågasätta sin arrogans och självupptagenhet för att i stället ägna sig åt att beskydda mänskligheten från ondska.

Vilka stjärnor medverkar i Doctor Strange?

I huvudrollen som Dr. Stephen Strange ses Benedict Cumberbatch, som är känd för roller som Sherlock Holmes i TV-serien Sherlock och filmer som The Imitation Game och Star Trek Into Darkness. Cumberbatch har fått stor uppmärksamhet och beröm för sin skådespelartalang och förmåga att gestalter komplexa karaktärer på ett övertygande sätt.

Vid hans sida i Doctor Strange återfinns Tilda Swinton som Den forne, överhuvudet för De Mystiska Konstarnas orden. Swinton är en ikonisk skådespelerska som har vunnit en Oscar för bästa biroll i Michael Clayton. Hon har även medverkat i uppmärksammade filmer som Vi barn från Beckholmska kultursfären, The Grand Budapest Hotel och Snowpiercer.

I rollen som Baron Mordo, Stranges mentor och senare ärkefiende, syns Chiwetel Ejiofor som tidigare har nominerats till en Oscar för sin insats i 12 Years a Slave. Rachel McAdams från filmer som The Notebook och Midnight in Paris spelar Dr. Christine Palmer, Stranges före detta flickvän. Bland andra välkända namn i rollistan märks Benedict Wong, Mads Mikkelsen och Michael Stuhlbarg.

Doctor Strange cast och rollista

I Doctor Strange medverkar en stjärnspäckad ensemble av skådespelare som ger liv åt såväl huvudroller som biroller. Förutom Benedict Cumberbatch ikoniska porträttering av titelrollen som Dr. Stephen Strange återfinns flera andra erkända namn i rollistan.

Tilda Swinton gestaltar den vördnadsvärda Den forne som är överhuvud för De Mystiska Konstarnas orden. Chiwetel Ejiofor spelar Baron Mordo, Stranges mentor som senare blir hans ärkefiende. Rachel McAdams porträtterar Dr. Christine Palmer, Stranges tidigare flickvän och kollega.

Andra betydande roller innehas av Benedict Wong som gestaltar Wong, Stranges lojala livvakt, samt Mads Mikkelsen som den ondskefulle Kaecilius. Övriga skådespelare inkluderar Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt och Scott Adkins.

Doctor Strange

Vad anser kritiker om filmen Doctor Strange?

Doctor Strange har fått övervägande positiva recensioner från filmkritiker som har berömmet dess visuella effekter, action och Benedict Cumberbatchs skådespelarinsats. På kritikersajten Rotten Tomatoes har filmen en godkännandegrad på 89% baserat på över 300 recensioner.

Kritiker har särskilt uppmärksammat produktionens unika vision och storslagna visualisering av alternativa dimensioner. Peter Travers på Rolling Stone kallade filmen "ett praktfullt flerdimensionellt tripp" och Chris Nashawaty på Entertainment Weekly hyllade dess "mind-bending, vertigoframkallande specialeffekter".

Andra kritiker lyfte fram Cumberbatchs prestation som perfekt i rollen som den arrogante men karismatiska Strange. Manohla Dargis på New York Times skrev: "Mr. Cumberbatch är alldeles utmärkt i huvudrollen och förmår göra den distingerade, egenrättfärdige Strange tillräckligt oemotståndlig för att rättfärdiga vår medkänsla."

Var kan man se Doctor Strange stream gratis?

För dig som ännu inte har sett Doctor Strange och vill streama filmen gratis online finns det flera populära streamingtjänster att välja mellan. Vissa erbjuder laglig gratis streaming, andra mer tvivelaktiga piratstreamingtjänster.

Swefilmer.se är en välkänd streamingtjänst i Sverige där du kan se Doctor Strange gratis. Sajten innehåller ett stort utbud filmer och serier både för streaming och nedladdning. Du kan även se Doctor Strange på streamingtjänster som Viaplay, SF Anytime och Cmore för dig som är prenumerant på något av dessa abonnemang.

Om du föredrar gratis och lagliga streamingtjänster kan du utöver Swefilmer.se även försöka hitta Doctor Strange på tjänster som Plex och PopcornFlix. Tänk dock på att utbudet på gratistjänsterna varierar över tid så filmen kanske inte alltid finns tillgänglig där.

Sammanfattning

Doctor Strange är en visuellt mäktig Marvel-film som blandar actionfylld underhållning med tankeväckande teman kring verklighetsuppfattning och andlighet. I huvudrollen briljerar Benedict Cumberbatch som den arrogante neurokirurgen Strange som genomgår en inre resa mot att bli en mästare i de mystiska konsterna. Med storslagna effekter och en stjärnspäckad rollista har denna fantasyproduktion något att erbjuda såväl action- som tankelivets fans.

Vill du uppleva detta äventyr på bio eller hemmabio? Doctor Strange går för närvarande att streama gratis på populära tjänster som Swefilmer.se, där du bekvämt kan njuta av filmen i soffan. Med färgsprakande magi, fascinerande karaktärer och djuplodande existentiella undertoner är detta definitivt en filmupplevelse värd att lägga på din must-see-lista.

9 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 21540

Dela