close icon
page-title
Evil Dead
Evil Dead

Detaljer

 • Originaltitel: Evil Dead
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: TriStar Pictures

Titta på Evil Dead 2013 gratis - Streama Online SweFilmer

star6.5
4406Betyg
date2013
date1h 31m

Kommenter

 • avatar

  RealityRasmus

  |11 timer siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  VerklighetenVera

  |5 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  DokisDennis

  |6 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  glödandeStjärna

  |7 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  matixd

  |7 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  MuriVOD12

  |8 dage siden
  För mig en riktig must-see om man inte är en bebis
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |10 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  blåbärSky

  |11 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  FamiljeFrida

  |12 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  RomantikRonja

  |14 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken var berättelsen i Evil Dead?

Evil Dead är en legendarisk skräckfilm som tog världen med storm när den hade premiär 2013. Den följer fem ungdomar i 20-årsåldern som tillbringar en helg i en avlägsen stuga. Deras semester tar en mörk vändning när de råkar läsa från den förbjudna "Book of the Dead" och omedvetet kallar på demoner och mörker krafter. Filmen utforskar den klassiska leken med övernaturlighet och hur den kan gå fruktansvärt fel.

Handlingen bygger på ett enkelt men ack så effektivt koncept - ungdomar blir besatta av onda andar och förvandlas till blodtörstiga bäster. Men det är i gestaltningen av detta välkända tema som Evil Dead verkligen sticker ut. Skaparna balanserar obönhörlig skräck med en mörk, svart humor på ett briljant sätt. Publiken hålls ständigt på tårna mellan att skratta och skrika av rädsla. Den intensiva hög-spänningen och galna, bloddrypande actionsekvenser har gjort Evil Dead till en höjdpunkt inom modern skräckfilm.

Vad som börjar som en oskyldig resa blir snart en mardrömslik kamp för överlevnad. Filmen utforskar teman som vanmänsklig besatthet, vänskap som sätts på prov och människans mörka sida. Det är allt annat än en oskyldig campingtripp - Evil Dead är en brutal, svart komedi av högsta rang som får dig att skratta högt men också hålla dig snett under filten.

Evil Dead

Evil Dead skräckfilm - en svartklädd skräckis klassiker?

Det är ingen överdrift att kalla Evil Dead för en modern skräckklassiker. Med sin originella blandning av rasande action, grymma monster och svart humor lyckades filmen omedelbart slå an en nerv hos såväl kritiker som publik. Många har till och med rankat den som en av de bästa och mest inflytelserika skräckfilmerna på 2010-talet.

Vad som gör Evil Dead till en sann höjdare är hur väl den uppdaterar och förnyar de klassiska skräckistropen och fortfarande får dem att kännas fräscha. Från den avlägsna stugan i skogen och den förbjudna boken till de bloddrypande demonerna och de besatta ungdomarna - alla kända element finns där, men gestaltas med en ny, modern tvist. Det gör att filmen känns både bekant och nyskapande på en och samma gång.

Dessutom hyllar och refererar Evil Dead ständigt till tidigare skräckmästerverk på ett medvetet sätt. Det är en kärleksfull hyllning till genren som fansen verkligen kan uppskatta. Men tack vare sin briljanta balans mellan skräck och satir, sina intensiva actionscener och sin slående visuella stil står filmen också stadigt på egna ben som ett unikt, högklassigt skräckverk.

Var kan man se Evil Dead stream gratis?

De som ännu inte har sett den hyllade Evil Dead behöver inte oroa sig - det finns en rad lagliga streamingtjänster där du kan streama Evil Dead gratis online direkt till din dator, mobil eller TV. En utmärkt möjlighet att se filmen är att streama den via den populära svenska tjänsten swefilmer.se. Där finns Evil Dead tillgänglig att strömma i sin helhet helt lagligt och kostnadsfritt.

Men swefilmer.se är inte den enda platsen att titta på Evil Dead på. Det går utmärkt att se Evil Dead Film gratis på flera andra streamingtjänster också. Till exempel kan du se filmen genom att registrera dig på tjänster som Viaplay, C More eller SF Anytime. På dessa betalsajter finns ofta perioder då du kan streama Evil Dead online kostnadsfritt i en viss tid.

Oavsett var du väljer att se Evil Dead Sverige så får du en högklassig upplevelse av denna moderna skräckfilmsklassiker. Se bara till att streama via en säker och pålitlig källa - olagligt nedladdade eller strömmade filmer kan inte bara vara bristfälliga kvalitetsmässigt utan riskerar också att leda till virus och andra säkerhetshot.

Vilka stod bakom Evil Dead filmen?

Evil Dead är en produktion av produktionsbolaget TriStar Pictures och regisserad av den legendariska skräckmästaren Fede Alvarez. Alvarez, som tidigare slog igenom med den kritikerhyllade thrillern The Roar, var mannen som tog över stafettpinnen för att återuppliva Evil Dead-franchisen för en ny generation biobesökare.

Tillsammans med ett kompetent produktionsteam och en högklassig ensemble av skådespelare lyckades Alvarez fånga essensen av den ursprungliga Evil Dead-trilogin men samtidigt sätta sin egen unika prägel. Filmen är en både respektfull hyllning till det klassiska originalet och en modern nytolkning anpassad för 2010-talet.

Bakom kameran bidrog också bland andra cinematographen Aaron Morton, kompositören Roque Baños och specialeffektsmästaren Ahde Coulter till att skapa den brutala och högstämda skräckvärld som Evil Dead utspelas i. Med en rejäl budget på 17 miljoner dollar fick produktionsteamet verkligen chansen att fullfölja sin vision.

Evil Dead

Vem var med i Evil Dead rollistan?

I den nyskapande Evil Dead filmen får vi följa en ensemble av fem unga, lovande skådespelare. I huvudrollen som Mia finner vi den brittiska stjärnskotten Jane Levy, känd från serier som Suburgatory och filmer som Den där Mary. Vid hennes sida spelar Shiloh Fernandez rollen som David, den orolige brorsan som är fast besluten att hjälpa sin besatta syster.

I rollistan återfinns även skådespelarna Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas och Elizabeth Blackmore som vännerna Eric, Olivia och Natalie. När demonerna börjar ta över utmanas deras vänskapsband och rollprestationerna växer till något alldeles ursinnigt och oförutsägbart.

Bakom rollkaraktärerna fanns mycket hårt arbete och en enorm dedication från ensemblen. För att skapa den autentiska och obarmhärtiga skräckupplevelsen utsattes skådespelarna för fysiskt krävande och intensiva inspelningsförhållanden under månader, något som verkligen lyfte deras prestationer till en ny nivå.

Vad tyckte kritikerna om Evil Dead?

När Evil Dead en gång hade premiär belönades den med mer eller mindre enhälligt lov från kritikerkåren. På den inflytelserika recensionssamlingsportalen Rotten Tomatoes har filmen till exempel en hög genomsnittlig kritikerbedömning på över 60%.

I recensionerna hyllades Evil Dead ofta för dess effektiva skräckupplevelse, spektakulära specialeffekter och övernaturliga läckerhet. Men filmen fick också beröm för sin svarta humor och unika blandning av genrer som skapade en fräsch och välbehövlig variation på den klassiska skräckfilmen.

Många kritiker uppmärksammade även ensembleskådespelarnas dedikerade och fängslande prestationer, som lyfte handlingen och karaktärerna till övertygande nya nivåer. Trots vissa anmärkningar mot den något förutsägbara berättarstrukturen var den samlade kritiken mycket positiv mot denna nyskapande Evil Dead.

Sammanfattning

Evil Dead är en modern skräckfilmsklassiker som tog biovärlden med storm. Den bjuder på en explosiv blandning av obönhörlig skräck, svart humor och intensiv action. Filmen fångar essensen av den klassiska skräckgenren men uppdaterar den på ett fräscht och nyskapande sätt. Med högklassiga skådespelarinsatser, spektakulära effekter och en hänsynslös stämning av övernaturlig läckerhet är Evil Dead ett måste för alla skräckfans.

Det bästa av allt är att det numera är enkelt att streama Evil Dead online gratis och lagligt via populära tjänster som swefilmer.se. Så oavsett om du redan har sett den eller inte, ta chansen att uppleva eller återuppleva denna omtalade skräckklassiker på bästa möjliga sätt. En gastkramande, bloddrypande och hjärtsläppande upplevelse väntar!

8 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 4406

Dela