close icon
page-title
Geniet och pojkarna
Geniet och pojkarna

Detaljer

 • Originaltitel: Geniet och pojkarna
 • Originalspråk: Svenska
 • Produktionsland: Papua Nya Guinea, Sverige
 • Regissör: Eight Millimetres AB

Geniet och pojkarna Stream Sverige • Gratis Online

star0
date2009
loader

Recension

 • avatar

  DokisDennis

  |9 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  RomantikRonja

  |5 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |6 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |6 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  matixd

  |6 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |7 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  RealityRasmus

  |8 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  VerklighetenVera

  |11 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  blåbärSky

  |11 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  MuriVOD12

  |14 dage siden
  För mig en riktig must-see om man inte är en bebis

Indholdsfortegnelse

Vem var Carleton Gajdusek och varför fick han Nobelpriset?

Carleton Gajdusek var en briljant amerikansk läkare och virolog som fick Nobelpriset i medicin 1976. Hans banbrytande forskning kring galna ko-sjukan hos ett kannibalfolk på Nya Guinea ledde till denna prestigefyllda utmärkelse. Dokumentären Geniet och pojkarna utforskar Gajduseks fascinerande liv och karriär, från hans vetenskapliga triumfer till de kontroverser som senare skulle komma att definiera hans arv.

Filmen ger en djupgående inblick i Gajduseks arbete med att upptäcka och studera den mystiska sjukdomen kuru bland Fore-folket i Papua Nya Guinea. Hans forskning var avgörande för förståelsen av prionsjukdomar och deras överföring, vilket banade väg för viktiga framsteg inom neurovetenskap och infektionssjukdomar. För den som är intresserad av vetenskapens historia och medicinska genombrott är Geniet och pojkarna Sverige ett måste att se.

Hur skildras vetenskapliga upptäckter i filmen?

Dokumentären ger en fascinerande inblick i den vetenskapliga processen bakom Gajduseks banbrytande upptäckter. Genom arkivmaterial och intervjuer får tittaren följa med på resan från de första observationerna av kuru-sjukdomen till de slutliga genombrotten som ledde fram till Nobelpriset. Filmen visar på ett engagerande sätt hur Gajdusek kombinerade fältarbete, kliniska studier och laboratorieexperiment för att lösa gåtan med den mystiska sjukdomen.

Regissören Bosse Lindquist lyckas på ett skickligt sätt balansera tekniska detaljer med mänskliga berättelser, vilket gör Geniet och pojkarna till en tillgänglig och spännande skildring av vetenskapliga framsteg. För den som vill Titta på Geniet och pojkarna finns flera alternativ att streama online, bland annat på swe-filmer där man kan se produktionen i bekvämligheten av sitt eget hem.

Vilka kontroverser omgärdar huvudpersonen?

Trots Gajduseks enastående vetenskapliga bedrifter, utforskar filmen även de mörka sidorna av hans liv. Den mest uppmärksammade kontroversen rör anklagelserna om pedofili som ledde till att han dömdes till ett års fängelse. Dokumentären Geniet och pojkarna Streama online ger en nyanserad bild av denna komplexa situation, och undersöker hur Gajduseks adoptioner av 57 barn från Söderhavet kom att granskas i nytt ljus efter anklagelserna.

Filmen väcker viktiga frågor om genialitet, makt och ansvar inom vetenskapen. Genom intervjuer med kollegor, vänner och kritiker målar Geniet och pojkarna Gratis streama upp en komplex bild av en man vars liv präglades av både extraordinära prestationer och djupa kontroverser. Det är en tankeväckande produktion som utmanar tittaren att reflektera över gränserna mellan vetenskaplig insikt och personlig etik.

Var kan man se Geniet och pojkarna 2009 stream gratis?

För den som är nyfiken på att se denna fascinerande dokumentär finns det flera alternativ tillgängliga. En populär plattform för att titta på Geniet och pojkarna är swe-filmer, där filmen finns tillgänglig för streaming. Det är ett bra val för den som söker en pålitlig källa för att se produktionen i hög kvalitet.

Det finns även andra lagliga streamingtjänster som erbjuder möjligheten att se Geniet och pojkarna Sverige online. Genom att söka på "Var kan jag se Geniet och pojkarna" kan du hitta flera alternativ som passar dina preferenser och din budget. Kom ihåg att stödja filmskapare genom att välja lagliga alternativ för att se filmen.

Vilka kända forskare medverkar i dokumentären?

Dokumentären bjuder på en imponerande samling av framstående vetenskapsmän som delar sina insikter om Carleton Gajdusek och hans arbete. En av de mest kända är Oliver Sacks, den berömde neurologen och författaren, vars medverkan ger en unik inblick i Gajduseks bidrag till neurovetenskapen. Sacks perspektiv är särskilt värdefullt då han själv var en pionjär inom studiet av hjärnan och dess mysterier.

En annan framstående forskare som medverkar är Benoit Mandelbrot, känd som "kaos-teorins fader". Hans deltagande i filmen belyser de tvärvetenskapliga aspekterna av Gajduseks arbete och hur det påverkade områden långt utanför medicinen. För den som är intresserad av vetenskapens historia är Geniet och pojkarna Streama online en guldgruva av insikter från några av våra mest briljanta tänkare.

Hur utforskar filmen etiska dilemman inom vetenskapen?

Geniet och pojkarna Film gratis går på djupet med de komplexa etiska frågor som uppstår i skärningspunkten mellan vetenskaplig forskning och personlig moral. Dokumentären utforskar hur Gajduseks briljans och hans kontroversiella personliga liv väcker frågor om genialitetens natur och priset för framsteg inom vetenskapen.

Filmen ställer provocerande frågor om hur samhället bör hantera situationer där en forskares personliga handlingar står i konflikt med deras vetenskapliga bedrifter. Genom att belysa Gajduseks fall uppmuntrar Geniet och pojkarna swefilmer tittaren att reflektera över de etiska gränserna för vetenskaplig forskning och hur vi väger personligt uppförande mot professionella prestationer.

För den som är intresserad av vetenskapsetik och vill fördjupa sig i dessa frågor, är denna produktion ett måste. Rollistan Geniet och pojkarna inkluderar inte bara forskare utan även etiker och samhällsdebattörer som bidrar till en nyanserad diskussion om dessa komplexa frågor. Det gör filmen till en tankeväckande upplevelse som stannar kvar långt efter att eftertexterna rullat.

Lignende Film

Erik Johansson

Erik Johansson

Hallå filmälskare! Mitt namn är Erik Johansson och jag är en entusiastisk beundrare av svenska klassiker. Jag beundrar filmer som har lämnat ett bestående avtryck i vår filmhistoria, med tidlösa teman och enastående prestationer. I mina recensioner analyserar jag hantverket, ikoniska ögonblick och kulturell betydelse. Följ med mig på en resa genom den svenska filmens guldålder!

Betygsätt filmen

outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 0 Antal stemmer: 0

Dela