close icon
page-title
Get Real
Get Real

Detaljer

 • Originaltitel: Get Real
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Storbritannien
 • Regissör: Distant Horizon

Titta på Get Real 1998 gratis - Streama Online SweFilmer

star6.7
150Betyg
date1998
date1h 48m

Kommenter

 • avatar

  RealityRasmus

  |12 timer siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  blåbärSky

  |4 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |7 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |8 dage siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  DokisDennis

  |10 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  matixd

  |10 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  VerklighetenVera

  |11 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  RomantikRonja

  |13 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |14 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  MuriVOD12

  |14 dage siden
  För mig en riktig must-see om man inte är en bebis

Indholdsfortegnelse

Vad är filmen Get Real och vad handlar den om?

Get Real är en brittisk dramafilm från 1998 som utforskar frågor om sexuell identitet och tonårslivet. Filmen följer 16-årige Steven Carter (Ben Silverstone) som lever ett dubbelliv där han döljer sin homosexualitet för sina föräldrar. Endast hans granne Linda vet att han är gay. Situationen kompliceras när Steven blir olyckligt kär i skolans idrottsstjärna John Dixon (Brad Gorton), en överpriviligierad överklassgrabb. Filmen Get Real Sverige utforskar teman som komma ut, förälskelse och självacceptans på ett öppet och ärligt sätt.

Get Real Film handlar om den kamp Steven går igenom när han försöker acceptera sin sexuella läggning. Han möter fördomar och utanförskap, men hittar också vänskap och stöd i de mest oväntade personerna. Filmen skildrar med närgånget realism hur svårt det kan vara att våga vara sig själv som ung och gay. Steven slits mellan sin längtan att få vara öppen och rädslan för vad andra ska tycka. Samtidigt upplever han de första dragen av kärlek till den ouppnåelige John Dixon, vilket gör hans inre kamp ännu mer intensiv.

Trots de allvarliga temana blandar Get Real in mycket humor och värme. Det är en upplyftande och hoppfull film om att acceptera sig själv och omfamna sitt sanna jag. Get Real Streama online vann flera priser för sitt ärliga porträtterande av ungdomars verklighet, oavsett läggning. Filmen har blivit en kultklassiker inom HBTQ-filmerna och visar på ett fint sätt att kärleken är universell.

Get Real

Vilka spelar huvudrollerna i Get Real?

I huvudrollen som den unge Steven Carter ser vi Ben Silverstone som skickligt fångar tonårskillen som kämpar med sin sexualitet. Vid hans sida har vi Brad Gorton som den atletiske drömkillen John Dixon som Steven blir förälskad i. Gorton lyckas kombinera utseendet på en typisk high school-idrottsstjärna med en mer mjuk och nyanserad framtoning. Kemistriden mellan de båda huvudrollsinnehavarna är mycket övertygande.

En annan central roll är Linda, Stevens enda förtrogna som vet om hans hemlighet. Här briljerar Stacy Hart som den lojala bästa vännen som vill hjälpa Steven att våga vara sig själv. Mellan Silverstone och Hart skapas en fin och naturlig vänskapsrelation på vita duken. Övriga roller som förtjänar en äreförmälan är Stevens konservativa föräldrar, spelade av Rita Tushingham och James Wilby. De får gestalta den oliberala motvikten till Get Real-filmens budskap om tolerans och öppenhet.

I ensemblen finns också flera kända svenska skådespelare som gör mindre, men avgörande biroller. Bland andra får vi se Suzanne von Borsody, Ville Virtanen och Josephine Bornebusch i delar som Stevens frustrerade lärare eller klasskompisar. Rollistan i Get Real Gratis streama är genomgående stark och bidrar till filmens äkthet och nerv. Mixen av rutinerade veteraner och ungdomliga newcomers fungerar mycket bra.

Hur blev Get Real filmen mottagen av kritiker och publik?

När Get Real hade premiär 1998 mottogs den med stor entusiasm av filmkritiker. Många berömde filmen för dess modiga skildring av homosexualitet bland tonåringar, ett ämne som då var relativt outforskat på bio. Kritikerna hyllade också den ärliga och avdramtiserade tonen där humorn blandades med de känslomässiga inslagen på ett balanserat sätt. Särskilt huvudrollsinnehavarna Ben Silverstone och Brad Gorton fick massiv uppskattning för sina trovärdiga och genomarbetade insatser.

Publiken var initialt mer avvaktande, men Get Real Streama online fick så småningom en stark kultstatus. Många unga HBTQ-personer vittnade om hur mycket filmen betytt för dem och hur de känt igen sig i Stevens kamp för acceptans. Get Real har kommit att betraktas som en viktig milstolpe inom queer-filmhistorien och en äkta, hudnära skildring av tonårslivets upp- och nedgångar.

I Sverige möttes filmen av blandade reaktioner när den hade biopremiär. Vissa kritiker uppskattade den ärliga tonen, medan andra tyckte att Get Real var för lättsam och inte tillräckligt allvarsam i sin skildring. Med åren har dock filmen fått en stark position även i Sverige och ses idag som en klassiker inom den svenska HBTQ-filmhistorien. Var kan man se Get Real har blivit en populär fråga hos den yngre generationen som vill upptäcka denna kultfavorit.

Var kan man se Get Real stream gratis?

För dig som vill se Get Real Film gratis online finns det flera olika streamingtjänster att välja bland. En populär sajt att titta på Get Real Streama online på är swe-filmer.se. Här kan du enkelt streama filmen direkt i din webbläsare utan några kostnader. Swe-filmer.se har ett stort utbud av filmer och TV-serier att se på lagligt och gratis.

En annan möjlighet är att hyra eller köpa Get Real digitalt via olika video on demand-tjänster som SF Anytime, Apple TV och Google Play. På dessa tjänster kan du betala en lägre engångskostnad för att få tillgång till filmen. Det är ett bekvämt och lagligt alternativ för den som vill se filmen var som helst och när som helst.

Om du föredrar de mer traditionella formaten kan du också vänta på att Get Real ska sändas på TV eller ges ut på DVD/Blu-ray. Där kan du då passa på att köpa eller hyra filmen. Oavsett hur du väljer att ta del av Get Real så får du uppleva en tankeväckande och varm film om att våga vara den man är.

Get Real

Är Get Real en bra film för ungdomar?

Ja, Get Real är definitivt en film som lämpar sig mycket väl för ungdomar. Trots att den behandlar mogna teman som sexualitet och identitet så görs det på ett känsligt och ärligt sätt. Filmen fångar tonårslivets utmaningar med realism och humor utan att bli övertydlig eller förenklad.

Många ungdomar, oavsett läggning, kommer kunna känna igen sig i Stevens kamp med att acceptera sig själv och passa in. Get Real skildrar också andra aspekter som vänskap, förälskelse och familjeproblem som de flesta tonåringar kan relatera till. På så sätt blir filmen en ingång att diskutera viktiga ämnen kring identitet och fördomar.

Samtidigt är Get Real en film som erbjuder hopp och glädje. Den visar att även om livet som ung kan vara komplicerat så finns det tillfällen av kärlek och stöd att finna hos vänner och familj. För HBTQ-ungdomar kan filmen vara extra betydelsefull genom sitt positiva budskap om att våga vara öppen med vem man är.

Vad särskiljer Get Real från andra HBTQ-filmer?

Det som gör Get Real särskilt unik bland HBTQ-filmer är den avslappnade och osentimental tonen. Filmen skildrar homosexualitet och utanförskap på ett närgånget och ibland rått sätt utan att för den skull bli överdriven eller förlöjligande. Humorn och sårbarhet går hand i hand genom hela berättelsen.

En annan stor styrka är Get Reals fokus på den komplexa tonårsvärlden snarare än att bara kretsa kring sexuell läggning. Filmens karaktärer och teman är universella och lika relevanta oavsett vem du är. Det gör att Get Real tilltalar en bred publik utan att för den delen tappa sin specifika HBTQ-vinkel.

Slutligen måste man berömma Get Real för dess starka ensemble av skådespelare som andas äkthet och nerv. Rollprestationerna känns genomarbetade utan att för den delen bli övertydliga. Denna blandning av humor, allvar, tonårsäkthet och stjärnskådespel gör Get Real till en unik pärla inom den svenska HBTQ-filmhistorien.

Sammanfattning

Get Real är en kultklassiker som målar upp en ärlig och humoristisk bild av tonårslivet, med fokus på frågor kring sexualitet och identitet. Filmen följer Steven som slits mellan att dölja sin homosexualitet och längtan efter populära John. Med starka skådespelaruppsättningar och genuina karaktärer fångar Get Real på ett fint sätt de utmaningar många unga möter, oavsett läggning.

Trots att den behandlar mogna ämnen gör Get Real det på ett känsligt och hoppfullt vis. Filmen erbjuder både igenkänning och inspiration att våga vara den man är. Genom sin avslappnade ton och bredd av teman har Get Real blivit en älskad HBTQ-klassiker för alla åldrar. Oavsett hur du väljer att se den så är det en härlig, tankeväckande filmupplevelse som väntar.

8 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 150

Dela