close icon
page-title
Ghostbusters: Afterlife
Ghostbusters: Afterlife

Detaljer

 • Originaltitel: Ghostbusters: Afterlife
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Kanada, USA
 • Regissör: Columbia Pictures

Titta på Ghostbusters: Afterlife 2021 gratis - Streama Online SweFilmer

star7.4
4330Betyg
date2021
date2h 04m

Kommenter

 • avatar

  DokisDennis

  |7 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  RealityRasmus

  |7 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  RomantikRonja

  |10 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  VerklighetenVera

  |10 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |12 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  glödandeStjärna

  |13 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |13 dage siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Ghostbusters: den spöklika vägen från Summerville till New York

Ghostbusters: Afterlife är en efterlängtad uppföljare till den ikoniska Ghostbusters-filmserien från 80-talet. Filmen tar oss med på en spökjakt från den lilla staden Summerville i Oklahoma till de legendariska spökvistelserna i New York City. Precis som originalfilmen bjuder Ghostbusters: Afterlife på en perfekt blandning av humor, spänning och övernaturliga äventyr.

Handlingen kretsar kring en ensamstående mamma, Callie, och hennes två barn som flyttar till den lilla staden Summerville. När de undersöker sin avlidne farfars kvarlåtenskap börjar de upptäcka märkliga saker som pekar mot en koppling till de ursprungliga Ghostbusters. Snart kastas de in i ett spännande mysterium fyllt av spöken och paranormala händelser som drar dem till New York för att följa i sin farfars fotsteg.

För fans av den klassiska serien är Ghostbusters: Afterlife en nostalgisk återförening med älskade karaktärer och ikoniska delar från originalfilmerna. Men det är också en ny inbjudande ingång för yngre publiker att upptäcka Ghostbusters-universum. Med en härlig blandning av nya och gamla ansikten lyckas filmen hitta en perfekt balans mellan att hedra arvet och att introducera något nytt och fräscht.

Ghostbusters: Afterlife

Hur stor budget hade Ghostbusters: Efterliv produktionen?

Ghostbusters: Afterlife hade en produktionsbudget på imponerande 75 miljoner dollar, vilket gör den till en av de dyrare filmerna från 2021. Den högre budgeten speglar ambitionerna med att återuppliva en av de mest älskade filmfranchiserna genom tiderna på ett övertygande sätt. Pengarna gick till att skapa de storslagna spökvisningarna och specialeffekterna som är en så viktig del av Ghostbusters-upplevelsen.

En stor del av budgeten gick också till att locka fram topptalanger både framför och bakom kameran. Filmen regisserades av den hyllade Jason Reitman, son till originalfilmens Ivan Reitman. I rollistan finns stora namn som Paul Rudd, Carrie Coon och Finn Wolfhard tillsammans med originalstjärnor som Bill Murray, Dan Aykroyd och Ernie Hudson som gör cameo-framträdanden.

Med tanke på originalfilmernas ikoniska status och de enorma förväntningarna från fans över hela världen såg producenterna till att inte snåla med resurserna. Resultatet är en visuellt slående film med höga produktionsvärden som fångar magin i Ghostbusters-universumet på ett trovärdigt sätt. För att få se det spektakulära resultatet på bästa sätt rekommenderas att streama Ghostbusters: Afterlife i högkvalitativ upplösning på en större skärm.

Vem spelar huvudrollen i Ghostbusters: Efterliv?

I huvudrollen som Callie, den ensamstående mamman som flyttar till Summerville med sina två barn, ser vi den hyllade skådespelerskan Carrie Coon. Coon är känd för kraftfulla rolltolkningar i produktioner som The Leftovers och Fargo, och förväntas ge en lika övertygande prestation som den modernt tuffa men också sårbara Callie.

I rollerna som Callies barn, som blir katalysatorer för de spökliga äventyren, ser vi två av dagens hetaste unga skådespelartalanger. Finn Wolfhard, som slog igenom i Stranger Things, gestaltar sonen Trevor. Den unga stjärnan Mckenna Grace, från filmer som Gifted och Trumbo, spelar dottern Phoebe.

Men Ghostbusters: Afterlife hade inte blivit densamma utan de älskade originalskådespelarna från 80-talsfilmerna. Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver och Annie Potts gör alla cameoframträdanden och knyter an den nya filmen till klassikerna. Paul Rudd har också en större biroll som Mr. Grooberson, som visar sig ha kopplingar till de ursprungliga Ghostbusters.

Är Ghostbusters: Efterliv värd att se?

För fans av originalfilmerna från 80-talet är Ghostbusters: Afterlife definitivt värd att se. Filmen lyckas fånga den unika stämningen och tonarten från de älskade klassikerna samtidigt som den introducerar nya karaktärer och miljöer. Den ger en känsla av nostalgisk värme men också en fräsch energi som gör den till en uppfriskande upplevelse.

Men även för nya åskådare utan några förkunskaper om Ghostbusters erbjuder filmen en underhållande resa. Den fungerar utmärkt som en inkörsport till franchisen med sin charmiga blandning av humor, action och övernaturliga äventyr. Känslan av mysterium och spänning när barnen börjar upptäcka sin farfars hemliga kvarlåtenskap är fängslande för alla åldrar.

Rollprestationerna av skådespelare som Carrie Coon, Paul Rudd och de unga talangerna Finn Wolfhard och Mckenna Grace är också högklassiga. De ger liv åt karaktärerna och gör att man verkligen bryr sig om vad som händer dem. När de ursprungliga Ghostbusters-ikonerna dyker upp blir det dessutom en härlig överraskning för publiken.

Ghostbusters: Afterlife

Var kan man se Ghostbusters: Afterlife stream gratis?

Tyvärr går det för närvarande inte att streama Ghostbusters: Afterlife gratis på något lagligt sätt. Filmen hade en begränsad biografpremiär under 2021 och är nu tillgänglig för strömmning och köp/hyrning på olika plattformar som digitala butiker och streamingtjänster.

Ett bra alternativ för att se Ghostbusters: Afterlife är att streama den på Swefilmer.se, en populär filmstreamingtjänst i Sverige. Där kan du hyra eller köpa filmen i olika kvalitetsnivåer och upplösningar för att få bästa möjliga upplevelse. Andra streamingtjänster som erbjuder Ghostbusters: Afterlife inkluderar Viaplay, SF Anytime och Google Play.

För den ultimata biopremiumupplevelsen i hemmamiljö kan du också överväga att köpa eller hyra Ghostbusters: Afterlife i 4K UHD-kvalitet från digitala videotjänster. Detta ger dig filmen i den allra högsta bildkvaliteten för att fullt ut uppskatta de spektakulära specialeffekterna och övernaturliga scenerna.

Vad är kopplingen mellan Ghostbusters: Efterliv och 1984 filmen?

Ghostbusters: Afterlife är en direkt uppföljare till de två ursprungliga Ghostbusters-filmerna från 1984 och 1989. Där de mer nyligen inspelade återupplivningsförsöken från 2016 valde att starta om franchisen med en helt ny historia och premiär ansluter Afterlife till den befintliga kontinuiteten och handlingen.

Den viktigaste kopplingen är att handlingen kretsar kring barnen till en av de ursprungliga Ghostbusters, vilket blir en direkt länk mellan den nya generationen och det som hände i New York på 80-talet. När barnen börjar utforska sin farfars mystiska kvarlåtenskap i Summerville avslöjas mer och mer om hans kopplingar till det gamla Ghostbusters-gänget.

Dessutom gör originalskådespelarna Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver och Annie Potts alla cameoframträdanden i Ghostbusters: Afterlife. Detta gör att deras ikoniska karaktärer från 1984 års film faktiskt existerar i samma verklighet som nykomlingarna, vilket skapar en direkt brygga mellan då och nu för franchisen.

Sammanfattning

Ghostbusters: Afterlife är en hyllad uppföljare som tar franchisen till nya äventyr samtidigt som den hedrar sitt arv. Genom att följa en ny familj vars öden vävs samman med de ursprungliga Ghostbusters bjuder filmen på både nostalgi och nytänkande. Med en storslagen blandning av humor, action och övernaturliga händelser lockar den både gamla fans och nya åskådare.

Oavsett om du är en inbiten Ghostbusters-entusiast eller helt ny för serien har denna film något att erbjuda. Utmärkta skådespelarinsatser, visuellt häpnadsväckande spökjakter och en berättelse som tar dig med på en spännande resa från Summerville till New York City. Det är en måsteupplevelse för alla som söker efter underhållning utöver det vanliga.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 4330

Dela