close icon
page-title
Gone Girl
Gone Girl

Detaljer

 • Originaltitel: Gone Girl
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: 20th Century Fox

Titta på Gone Girl 2014 gratis - Streama Online SweFilmer

star7.9
18051Betyg
date2014
date2h 29m

Kommenter

 • avatar

  RomantikRonja

  |5 timer siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  DokisDennis

  |4 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  VerklighetenVera

  |4 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  RealityRasmus

  |5 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  matixd

  |8 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  glödandeStjärna

  |9 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |10 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  FamiljeFrida

  |11 dage siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  blåbärSky

  |13 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Gone Girl filmens komplexitet, budgetöver 60 miljoner dollar

Gone Girl, den psykologiska thrillern som skapade stor uppståndelse när den hade biopremiär 2014, var en dyrbar produktion med en budget på över 60 miljoner dollar. Filmen, som är baserad på Gillian Flynns bästsäljande bok med samma namn, utforskar de mörka lagren av ett äktenskap som faller samman. Med sin vridande berättelse och överraskande vändningar greppar Gone Girl tag i tittaren och låter inte släppa förrän den sista scenen har rullat över bioduken.

Regissören David Fincher, känd för filmer som Se7en och The Social Network, var mannen bakom kameran i den här intrikata thrillerfilmen. Hans skickliga regi och ögonblick för detaljer bidrog till att göra Gone Girl till en unik och fängslande filmupplevelse. Genom att blanda mörk humor med intensiv spänning skapade Fincher en värld där ingenting är vad det verkar vara.

Med en ensemble av begåvade skådespelare såsom Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris och Tyler Perry, lyckades Gone Girl fånga publikens intresse från första stund. Ben Affleck gav en övertygande tolkning av den misstänkte maken Nick Dunne, medan Rosamund Pike förvånade med sin skrämmande och komplexa porträttering av Amy Dunne. Varje rollfigur lade en pusselbit till filmens lager av psykologiska spänningar och hemligheter.

Gone Girl

Hur slutar Gone Girl?

Gone Girl har ett slut som har satt igång många diskussioner bland filmälskare och kritiker. Efter en lång och vindlande resa genom misstankar, lögner och manipulation, slutar Gone Girl på ett förvånansvärt sätt. Nick och Amy, det gifta paret som har legat i centrum för berättelsen, förenas på ett sätt som få skulle ha förutsett. Men deras återförening är allt annat än harmonisk.

I slutscenerna avslöjas det att Amy medvetet har iscensatt sin egen försvinnande för att hämnas på Nick för hans otrohet. Hon utsätter honom för en extrem form av psykologisk tortyr genom att plantera falska bevis och manipulera hans liv. Trots dessa mörka och stundtals chockerande handlingar, väljer Nick att stanna med Amy delvis för sin sons skull, men också på grund av den toxiska dynamik som präglar deras relation.

Filmen avslutas med en obehaglig känsla av osäkerhet. Tittaren lämnas att fundera över vad som egentligen hände och vilka framtida skeenden som kan vänta det dysfunktionella paret. Gone Girls slut visar att den perfekta fasaden ofta döljer mörka hemligheter och att relationer kan vara djupt komplicerade. Genom att utmana konventionella berättarstrukturer lämnar filmen ett bestående intryck på åskådaren.

Vad är äktenskapet viktigt i Gone Girl?

I Gone Girl står äktenskapet som institution i fokus och ifrågasätts på ett djupgående sätt. Filmen undersöker de mörka lagren i relationer och hur äkta makar kan förvandlas till varandras värsta fiender. Äktenskapet mellan Nick och Amy, som en gång präglades av kärlek och passion, förvandlas gradvis till en arena för maktspel, manipulation och hämnd.

Gone Girl porträtterar äktenskapet som en komplex väv av löften, förväntningar och hemligheter. Amy förvandlas från en tillsynes perfekt hustru till en kallhamrad och kontrollerande kvinna, medan Nick tvingas konfrontera sina egna brister och otillräckligheter som make. Deras relation blir en spegelbild av hur äktenskap kan brytas ner av misstroende, svek och en oförmåga att kommunicera öppet.

Genom sin skildring av Nick och Amys äktenskap utmanar Gone Girl tanken om den perfekta kärnfamiljen. Filmen visar att även de till synes idealiska relationerna kan dölja mörka sanningar och att den starkaste kärleken kan övergå till det mest giftiga hatet. Äktenskapet framställs som ett komplext pussel där varje pusselbit måste passa in för att skapa en fungerande helhet.

Vilka är skådespelarna i Gone Girl?

En av Gone Girls största styrkor är den fantastiska ensemblen av skådespelare som bidrog till att göra filmen till en sådan succé. I huvudrollerna ser vi Ben Affleck och Rosamund Pike, två enormt talangfulla artister som lyckas fånga publikens intresse från första stund.

Ben Affleck spelar Nick Dunne, den misstänkte maken vars uppförande och alibin börjar ifrågasättas när hans fru Amy försvinner. Affleck levererar en kraftfull och övertygande rolltolkning som får tittaren att pendla mellan sympati och misstro. Hans förmåga att fånga Nick Dunnes komplexa personlighet och inre konflikter är imponerande.

Rosamund Pike, som spelar Amy Dunne, går verkligen in i rollen med hull och hår. Hennes skrämmande och mångsidiga porträttering av den försvunna hustrun har inte bara hyllats av kritiker utan även renderat Rosamund en Oscar-nominering för bästa kvinnliga huvudroll. Pike lyckas på ett mästerligt sätt fånga Amys olika skepnader och lager av personlighet.

Gone Girl

Var kan man se Gone Girl stream gratis?

För dig som är sugen på att streama Gone Girl har du flera alternativ tillgängliga online. Bland de mest populära streamingtjänsterna finns flera varianter där du kan titta på thrillern för en låg kostnad eller till och med helt gratis.

Ett prisvärt alternativ är streamingtjänsten Swe-filmer.se, där du kan hyra eller köpa Gone Girl till ett attraktivt pris. Här får du också tillgång till en mängd andra filmer och serier i samma portal. För dig som hellre vill streama Gone Girl utan kostnad finns möjligheten att se filmen på vissa lagliga streamingtjänster med reklamfinansiering.

Oavsett var du väljer att streama Gone Girl från kan du räkna med en oförglömlig filmupplevelse. Bara se till att du har en godkänd streamingtjänst för att titta på så sätt att du inte utsätter dig själv för några risker. Med Gone Girl får du en psykologisk thriller av toppklass som garanterat kommer att hålla dig fängslad från första ögonblicket.

Hur påverkades Gone Girl kvinnoporträtt i film?

Gone Girl har blivit mycket uppmärksammad för sin skildring av kvinnliga karaktärer och dess inverkan på hur kvinnor porträtteras på film. Filmens centrala rollfigur, Amy Dunne, blir en symbol för den moderna kvinnans utmaningar och inre konflikter.

Å ena sidan porträtteras Amy som en intelligent och driven kvinna, men hennes handlingar visar också en mörkare, nästan sociopatisk sida. Hon är beredd att gå till extrema längder för att hämnas på sin otrogna make, vilket väcker frågor om kvinnligt raseri och hur långt man kan ta sin hämnd.

Trots de kontroversiella aspekterna av Amy Dunnes karaktär kan Gone Girl ses som en viktig milstolpe för mer mångfacetterade kvinnoporträtt på film. Filmen utmanar föråldrade stereotyper och visar att kvinnor kan vara lika komplexa, mångbottnade och till och med mörka som sina manliga motsvarigheter. Genom Amy Dunne har Gone Girl öppnat dörren för mer nyanserade kvinnliga huvudroller inom filmvärlden.

Sammanfattning

Gone Girl är en psykologisk thriller som fängslar från start till mål. Med en budget på över 60 miljoner dollar och en talangfull ensemble av skådespelare leder filmen tittaren genom en labyrint av svek, manipulation och dysfunktionella relationer. Historien utmanar våra föreställningar om äktenskap och avslöjar de mörka sanningarna som kan dölja sig bakom den perfekta fasaden.

Oavsett om du väljer att streama Gone Girl på Swe-filmer.se eller någon annan tjänst, kommer du att få en oförglömlig filmupplevelse. Denna mästerverk inom thrillergenren har också hyllats för sitt nyskapande kvinnoporträtt och kommer att få dig att ifrågasätta dina egna uppfattningar. Låt dig uppslukas av Gone Girls intrikata värld och fördjupa dig i dess skickligt vävda berättelse.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 18051

Dela