close icon
page-title
Hajen
Hajen

Detaljer

 • Originaltitel: Jaws
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Zanuck/Brown Productions

Titta på Hajen • Sverige Gratis • Stream Online

star7.7
9980Betyg
date1975
date2h 04m

Kommenter

 • avatar

  glödandeStjärna

  |9 timer siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  VerklighetenVera

  |4 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  matixd

  |4 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  blåbärSky

  |5 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |7 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  MuriVOD12

  |7 dage siden
  För mig en riktig must-see om man inte är en bebis
 • avatar

  FamiljeFrida

  |8 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  DokisDennis

  |10 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  RealityRasmus

  |12 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  RomantikRonja

  |14 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilka var filmkrematorerna bakom Hajen?

Hajen är en klassisk äventyrsfilm från 1975 som regisserades av Steven Spielberg och producerades av David Brown och Richard D. Zanuck. Filmen skrevs av Peter Benchley och Carl Gottlieb, baserad på Benchleys roman med samma namn. Hajen anses vara en av de mest inflytelserika och banbrytande filmerna inom skräck- och äventyrsgenren.

Produktionen bjöd på många utmaningar för filmteamet, särskilt när det gällde att filma scenerna med hajattackerna. Den mekaniska hajmodellen var ofta opålitlig och orsakade stora förseningar och ökade kostnader. Trots dessa motgångar lyckades Spielberg och hans team skapa en spännande och fängslande film som blev en enorm kritiker- och publiksuccé.

Hajen

Hur mycket kostade Hajen att producera?

Hajen hade en relativt blygsam budget på bara 7 miljoner dollar, vilket var ganska lågt för en storproduktion vid den tiden. Men tack vare filmens stora framgång tjänade den in över 470 miljoner dollar världen över, vilket gjorde den till en av de mest vinstgivande filmerna i filmhistorien.

Den blygsamma budgeten tvingade produktionsteamet att vara kreativa och innovativa när det gällde att filma hajattackerna och andra visuella effekter. De var tvungna att hitta smarta lösningar för att skapa spänning och skräck utan att förlita sig på dyra specialeffekter.

Vilket år släpptes succéfilmen Hajen?

Hajen hade biopremiär den 20 juni 1975 och blev en omedelbar publiksuccé. Filmen var en av de första sommarblockbusterna och bidrog till att etablera konceptet med storfilmer som släpps under semesterperioden för att maximera publikantalet.

Många anser att Hajens framgång markerade slutet på den gamla klassiska Hollywood-eran och inledningen av den nya blockbuster-eran med actionfyllda och visuellt spektakulära filmer. Hajens influens på populärkulturen och filmbranschen är fortfarande tydlig nästan 50 år senare.

Så här kan du streama Hajen på swe-filmer.se

Om du vill uppleva den klassiska skräckfilmen Hajen hemma är swe-filmer.se en utmärkt plattform att streama den på. Sajten erbjuder en bred katalog med filmer och serier, inklusive denna ikoniska titel. För en liten avgift kan du hyra eller köpa filmen och se den när och hur många gånger du vill. swe-filmer.se är bara ett av många ställen där du kan streama Hajen - den finns även tillgänglig på flera andra populära streamingtjänster.

Vilken slags genre tillhör Filmproduktionen?

Hajen räknas som en av de mest inflytelserika äventyrs- och skräckfilmerna genom tiderna. Denna legendariska film från 1975 var banbrytande inom genren och fick stor uppmärksamhet för sin förmåga att skapa en atmosfär av obehaglig spänning och rädsla.

Även om Hajen i grunden är en skräckfilm, blandar den också in äventyrs- och thrillerinslag. Handlingen kretsar kring en liten kuststad som terroriseras av en stor vithaj som anfaller badgäster. Detta skapar en katt-och-rått-dynamik när polisen och några andra män försöker hitta och döda den mordiska hajbesten.

Hajen

Var sägs Hajen vara inspelad?

I filmen utspelar sig händelserna på den fiktiva ön Amity Island utanför kusten av Massachusetts. De flesta av scenerna är dock faktiskt inspelade på ön Martha's Vineyard samt på ställen i New York och Kalifornien.

Filmteamet valde Martha's Vineyard för många av exteriörscenerna på grund av öns vackra stränder och karakteristiska arkitektur. Dessa autentiska miljöer bidrog starkt till den realistiska och hotfulla atmosfären i Hajen. För vissa av de mer komplicerade hajattackerna användes däremot specialeffekter som filmades i studior.

Vad var det egentligen för hot som utgjorde faran?

Det skräckinjagande hotet i Hajen är en enorm vithaj som terroriserar badgästerna utanför Amity Island. Denna massiva och blodtörstiga besten håller ständigt öborna i skräck och tvingar polisen att vidta desperata åtgärder för att stoppa den.

Hajens närvaro utgör den primära drivkraften i filmens spännande handling. Även om själva hajens utseende begränsas av dåtidens specialeffekter, lyckas filmen på ett skickligt sätt förmedla en känsla av fara och rädsla för detta oskyldiga men fruktansvärda marina rovdjur. Du kan uppleva kickarna i Hajen genom att streama filmen på swe-filmer.se eller andra populära streamingtjänster.

5 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 9980

Dela