close icon
page-title
Hålet
Hålet

Detaljer

 • Originaltitel: El hoyo
 • Originalspråk: Spanska
 • Produktionsland: Spanien
 • Regissör: Basque Films

Titta på Hålet 2019 gratis - Streama Online SweFilmer

star7
6636Betyg
date2019
date1h 35m

Kommenter

 • avatar

  glödandeStjärna

  |14 timer siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  DokisDennis

  |4 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  FamiljeFrida

  |6 dage siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  VerklighetenVera

  |6 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  RomantikRonja

  |8 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  RealityRasmus

  |8 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |9 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  blåbärSky

  |9 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Hålet: Vad handlar filmen om?

Hålet är en spännande och tankeväckande dramafilm som utforskar teman som klasskillnader, rättvisa och människans vilja att överleva. Filmen utspelar sig i ett vertikalt fängelse där fångarna är uppdelade i två grupper - de som bor högst upp får rikligt med mat, medan de som bor längst ner får bara resterna. Denna ojämlika fördelning skapar snabbt en hierarkisk struktur och spänningar mellan våningarna.

I centrum av berättelsen finner vi en man som kämpar för att avslöja sanningen om systemet och skapa jämlikhet. Hans kamp för rättvisa driver handlingen framåt och tvingar tittaren att ifrågasätta sina egna värderingar och prioriteringar. Hålet är en allegori för hur orättvisa kan växa i en stängd miljö och hur människor reagerar på extrem ojämlikhet.

Med en fängslande intrig och djupgående karaktärer bjuder filmen Hålet på en unik och tankeväckande upplevelse. Den ställer frågor om mänskligt beteende, moraliska gränser och vad som krävs för att skapa förändring. Oavsett om du söker efter en spännande historia eller en film som väcker starka känslor, så har Hålet något att erbjuda.

Hålet

Vilka skådespelare har medverkat i Hålet?

Hålet kan skryta med en imponerande ensemble av skådespelare som ger liv åt de komplexa karaktärerna. I huvudrollen ser vi den välrenommerade skådespelaren Ivan Massagué, som spelar Goreng, en man som är fast besluten att avslöja sanningen bakom det ojämlika systemet. Massagué levererar en kraftfull och övertygande prestation som hjälten som vägrar ge upp.

Vid hans sida finns den talangfulla Antonia San Juan som spelar Imoguiri, en kvinna som inledningsvis verkar acceptera sin plats i hierarkin men som så småningom börjar ifrågasätta systemet. San Juan lyckas fånga sin rollfigurs inre kamp och utveckling på ett övertygande sätt.

Andra framträdande roller innehas av erfarna skådespelare som Zorion Eguileor, Emilio Buale och Alexandra Masangkay. Deras insatser ger djup åt de olika karaktärerna och skänker en autentisk känsla till den stängda miljön i fängelset. Med en blandning av välkända namn och uppkommande talanger har Hålet en ensemble som verkligen får historien att leva.

Hur mycket kostade produktionen av Hålet?

Hålet var en ambitiös produktion som krävde betydande resurser för att fånga fängelsemiljön och det vertikala konceptet på ett övertygande sätt. Enligt uppgifter hade filmen en total produktionsbudget på cirka 1 203 235 dollar.

En stor del av denna budget gick till att bygga de detaljerade och realistiska setterna som utgjorde fängelsets våningar. Varje våningsplan krävde omsorgsfullt utformade miljöer som reflekterade den ojämlika levnadsstandarden mellan de olika nivåerna. Från de översta våningarnas lyxiga inredning till de spartanska och fattiga förhållandena längst ner, så krävdes stor uppmärksamhet för att få alla detaljer rätt.

Utöver scenografin krävde inspelningen också en hel del logistisk planering och specialeffekter för att fånga den vertikala dynamiken på ett övertygande sätt. Med tanke på filmens filosofiska natur och sociala kommentarer, så verkar den relativt modesta budgeten ha använts vist för att skapa en visuellt slående och tankeväckande filmupplevelse.

Var kan man se Hålet stream gratis?

För den som vill streama Hålet finns det flera olika alternativ att välja mellan. En populär möjlighet är att titta på filmen via streamingtjänster som erbjuder gratis visning med reklamavbrott. Dessa tjänster finansieras av annonsintäkter och ger dig chansen att se Hålet utan kostnad.

En annan option för att streama Hålet gratis är att hålla utkik efter eventuella kampanjer eller provperioder hos olika streamingtjänster. Många tjänster erbjuder nya användare en gratis provperiod på flera veckor eller månader, vilket kan ge dig tillgång till Hålet och en stor mängd annat innehåll utan kostnad.

Plattformar som swe-filmer.se är ett bra alternativ för att streama Hålet online. Denna populära streamingtjänst har filmen tillgänglig för sina prenumeranter och erbjuder även möjligheten att hyra eller köpa den. Oavsett vilket alternativ du väljer är swe-filmer.se ett pålitligt och lagligt sätt att uppleva denna kritikerrosade film.

Hålet

Vilken inspelningsort användes för Hålet?

Trots att Hålet utspelar sig i en fiktiv fängelsemiljö, så spelades mycket av filmen in på riktiga platser i Spanien. Huvudinspelningsorten var den katalanska storstaden Barcelona, där produktionsteamet kunde dra nytta av stadens varierade arkitektur och miljöer.

En av de mest iögonfallande inspelningsplatserna var det brutalistiska bostadskomplexet Barri Gòtic, där många av fängelsescenerna spelades in. De råa betongstrukturerna och de trånga utrymmena bidrog till att fånga den klaustrofobiska och instängda känslan som är så central i filmen.

Utöver Barcelona utnyttjades även andra delar av den katalanska regionen för att fånga olika aspekter av berättelsen. Vissa exteriörer spelades exempelvis in i den vackra bergsbyn Castellfollit de la Roca, som erbjöd en kontrasterande naturskön miljö.

Planeras en uppföljare till Hålet?

Med tanke på den stora uppskattning som Hålet har fått från både kritiker och publik, är det kanske inte så förvånande att det redan börjat sväva rykten om en eventuell uppföljare. Filmens öppna slut och tankeväckande teman har väckt nyfikenhet kring hur historien skulle kunna utvecklas vidare.

Enligt uppgifter har produktionsbolaget Basque Films uttryckt ett visst intresse för att utforska möjligheten till en uppföljare, men ingenting är bekräftat ännu. Mycket skulle troligtvis bero på hur den ursprungliga filmen fortsätter att prestera samt intresset från regissören och skådespelarna att återvända.

Om en uppföljare skulle bli av, skulle den sannolikt utforska konsekvenserna av händelserna i den första filmen och kanske visa mer av den värld som finns utanför fängelsets väggar. Oavsett vad framtiden bär är det uppenbart att den tankeväckande premissen i Hålet har potential att utvecklas vidare i en ny film.

Sammanfattning

Hålet är en tankeväckande dramafilm som undersöker teman som klasskillnader, orättvisa och människans överlevnadsinstinkt. Filmens unika vertikala fängelsekoncept och starka ensemble gör den till en spännande och djupgående upplevelse. Oavsett om du söker en fängslande berättelse eller en film som får dig att ifrågasätta dina egna värderingar, har Hålet något att erbjuda.

Med sin modesta budget har filmen lyckats skapa en visuellt slående och tankeväckande produktion. Och med flertalet lagliga streamingtjänster som erbjuder möjligheten att se Hålet gratis eller till en låg kostnad, finns det ingen ursäkt för att missa denna kritikerrosade film. Ge den en chans och låt dig sugas in i dess utmanande och fantasieggande värld.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 6636

Dela