close icon
page-title
Lejonkungen
Lejonkungen

Detaljer

 • Originaltitel: The Lion King
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Walt Disney Pictures

Titta på Lejonkungen 1994 gratis - Streama Online SweFilmer

star8.3
17658Betyg
date1994
date1h 29m

Kommenter

 • avatar

  RomantikRonja

  |15 timer siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |3 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  RealityRasmus

  |8 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  glödandeStjärna

  |9 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |12 dage siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  DokisDennis

  |14 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  VerklighetenVera

  |14 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Lejonkungen på Dreamfilm

Lejonkungen är en klassisk Disney-film från 1994 som nu finns att streama gratis på Dreamfilm. Filmen utspelar sig i Afrika och handlar om lejonungen Simba som ska ta över kungariket efter sin far Mufasa. Men Simbas onkel Scar smider ut honom och tar själv makten i Pride Rock. Nu måste Simba återvända och ta tillbaka vad som rätteligen är hans.

Lejonkungen innehåller många minnesvärda karaktärer och scener, som den ödesmättade striden vid Pride Rock och duetten "Can You Feel the Love Tonight". Musiken skrevs av legendariske Elton John.

Filmen hade biopremiär den 24 juni 1994 och blev en stor succé. Den är producerad av Walt Disney Pictures och har fått flera uppföljare och en nyinspelning.

Men ingen version överträffar originalet från -94! Nu kan du titta på Lejonkungen gratis på Dreamfilm - en svensk streamingtjänst med tusentals filmer.

Lejonkungen

Titta på Lejonkungen stream

Att streama Lejonkungen gratis online går utmärkt på Dreamfilm. Sidan är säker att använda och har inga dolda avgifter. Du behöver inte ens registrera ett konto för att börja titta.

Filmen finns i hög kvalitet och med svenskt tal (swesub). Så även om du har sett Lejonkungen förut så är det värt att se den igen för nostalgins skull. Den här gången helt gratis dessutom!

Lejonkungen är en riktig feelgood-klassiker för både barn och vuxna.

På Dreamfilm hittar du inte bara Lejonkungen, utan hundratals andra filmer i alla genrer. Använd sökfunktionen för att hitta just den film du vill se, eller bläddra bland kategorierna för att hitta spännande nyheter att titta på.

Oavsett vilken film du väljer så kan du luta dig tillbaka och streama online i hög kvalitet. Filmerna är gratis och du behöver inte ens skapa konto. Så vad väntar du på? Gå till dreamfilm.se och börja titta på Lejonkungen redan idag!

Se Lejonkungen svenska gratis

Lejonkungen är en modern klassiker som många millennials har vuxit upp med. Även 25 år efter premiären är filmen lika spännande och underhållande. Nu finns chans att se den helt gratis på nätet!

På streamingtjänsten Dreamfilm kan du se Lejonkungen med svenskt tal (swesub) i hög kvalitet. Filmen är helt gratis att titta på och du behöver inte ens skapa konto. Bara gå till hemsidan, sök upp Lejonkungen och börja streama direkt i webbläsaren.

 • Inga dolda avgifter eller krav på registrering
 • Tusentals filmer att välja mellan
 • Streama i hög kvalitet var du än är

Se Lejonkungen svenska gratis på dreamfilm.se redan idag! Återupplev klassikern om lejonungen Simbas kamp för att återta sin rättmätiga plats som kung. Filmen passar lika bra för barn som vuxna.

Lejonkungen 24.06.1994 swe-filmer

Det är nu nästan 30 år sedan Lejonkungen hade biopremiär, men den är fortfarande en av Disneys absolut bästa filmer. Musiken av Elton John går direkt till hjärtat och historien om Simbas uppväxt, förlust och återkomst är tidlös.

Lejonkungen kom ut på bio den 24 juni 1994 och blev snabbt en av årets största filmer. Än i dag kan de flesta nynna med i låtar som "Hakuna Matata" och "Can You Feel the Love Tonight".

Lejonkungen har allt - dramatik, humor, sorg och glädje. Det finns en anledning till att den vunnit två Oscars och fått en uppföljare och en nyinspelning. Men inget slår originalet från 1994 som nu finns att streama gratis på nätet.

Nostalgi och tidlöshet i samma paket - det är Lejonkungen!

På Dreamfilm kan du se Lejonkungen med svenskt tal och text. Bara gå till sidan, skapa kostnadsfritt konto och börja titta direkt i webbläsaren. Upplev årets film 1994 på nytt helt gratis!

Lejonkungen

Lejonkungen Walt Disney Pictures sverige

Lejonkungen från 1994 är en av Walt Disneys genom tiderna bästa filmer. Med musik av popstjärnan Elton John och medryckande animation tog den världen med storm.

Filmen producerades av det legendariska filmbolaget Walt Disney Pictures som sedan 1923 stått bakom odödliga klassiker som Snövit, Pinocchio och Askungen. Lejonkungen passar fint in bland dessa tidlösa mästerverk.

I Sverige gjorde Lejonkungen stor succé med över 1 miljon biobesökare. Svenskarna tog genast den modiga lejonungen Simba till sina hjärtan. Än i dag är filmen enormt populär och har visats många gånger på TV.

Nu finns chans att se Lejonkungen online helt gratis på Dreamfilm. Filmen är dubbad till svenska (swesub) så att både barn och vuxna kan njuta av Disneys mästerverk. Upplev Simbas dramatiska uppväxt och kamp för att återta sin rättmätiga plats som kung!

Lejonkungen swesub film gratis

Älskar du Disney men har lite ont om pengar just nu? Inga problem! På streamingtjänsten Dreamfilm kan du se klassiska Disney-filmer som Lejonkungen helt gratis.

Lejonkungen finns med svenskt tal (swesub) i hög kvalitet. Du behöver inte betala något för att streama filmen och det krävs ingen registrering heller. Bara gå till Dreamfilms hemsida, leta reda på Lejonkungen och börja titta direkt.

Följ med Simba när han föds på Pride Rock, tvingas fly av den elake Scar, och sedan måste återvända för att ta tillbaka sitt kungarike. Upplev klassiska sånger som "Hakuna Matata" och "Kan du känna kärleken i kväll" på svenska.

Alla behöver lite feelgood ibland, särskilt när plånboken tryter. Streama Lejonkungen gratis redan idag och låt nostalgin och fina sånger lyfta ditt humör!

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 17658

Dela