close icon
page-title
Predators
Predators

Detaljer

 • Originaltitel: Predators
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Davis Entertainment

Titta på Predators 2010 gratis - Streama Online SweFilmer

star6.3
3911Betyg
date2010
date1h 47m

Kommenter

 • avatar

  DokisDennis

  |5 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  FamiljeFrida

  |5 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |9 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |10 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  RealityRasmus

  |12 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  RomantikRonja

  |13 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  VerklighetenVera

  |14 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Predators övernattningsdramat - vad hände egentligen?

Predators, den spännande och actionfyllda science fiction-äventyrsfilmen från 2010, har blivit en modern klassiker för fans av genren. Regisserad av den prisade Nimród Antal och producerad av Robert Rodriguez, har Predators väckt stort intresse och debatt kring de märkliga händelserna som utspelas i filmen. Vad hände egentligen med det udda gänget av elitsoldater som fördes till den främmande djungelplaneten?

Historien börjar när legosoldaten Royce (spelad av Adrien Brody) oväntat vaknar upp och upptäcker att han har blivit paralyserad och nedsläppt på en okänd, mycket ogästvänlig planet. Han är inte ensam – en spretig grupp för övrigt starka och härjeliga människor har också förts till denna avlägsna värld. Omständigheterna kring deras ankomst är höljda i dunkel, men en sak är säker – de har blivit utkastade som rov för de utomjordiska rovdjuren som befolkar denna vildmark.

När de desperata överlevnadskamperna börjar inser de snart att de inte bara är bytesdjur, utan också jägare i en ohygglig jakt. Predators bjuder på en fartfylld och våldsam katt- och råttalek där det inte finns någon annanstans att fly än det djupa och hotfulla djungellandskapet. Vad var de verkliga skälen bakom att de kidnappades och skickades dit? Vilka fasansfulla krafter ligger bakom denna sadistiska jakt på människor?

Predators

Vad gjorde Adrien Brody i Predators?

I Predators tar Adrien Brody på sig rollen som den hårdförskinnade legosoldaten Royce. Royce blir oväntat den naturliga ledaren för den udda samlingen människor som befinner sig instängda på den främmande planeten. Med sin iskalla beslutsamhet och orubbliga motståndskraft mot det omänskliga hotet som omger dem, blir Royce deras enda hopp om överlevnad.

Brody levererar en kraftfull och övertygande prestation som den tuffingen som tvingas använda alla sina färdigheter och sin långa erfarenhet av våldsamma konflikter. Hans Royce är en bitter, callontragisk antihero som inte väjer för de mest brutala åtgärderna för att hålla sin lilla grupp vid liv. Brody ger Royce den där kargen, men komplexa djupet som gör att publiken verkligen kan engagera sig i denna motvilliga hjältes kamp.

Brodys insats som den gåtfulle Royce har hyllats av kritiker och fans. Hans ikoniska roll i Predators cementerar hans position bland Hollywoods stora actionskådespelare. Från den första raden blir publiken indragen i Royces desperata situation och de enorma risker han tvingas ta, med Brodys kraftfulla och trovärdiga framträdande i förarsätet.

Var kan man se Predators stream gratis?

För alla Predators-fans som vill se eller se om den spännande filmen, finns det flera streamingalternativ att välja mellan. En populär plattform att streama Predators gratis på är swe-filmer.se. Denna juridiska streamingtjänst har lagt till Predators i sitt utbud av filmer och TV-serier som du kan njuta av helt lagligt.

Andra potentiella platser för att streama Predators gratis online inkluderar vissa betaltjänster som erbjuder filmen som en del av deras abonnemang eller filmbibliotek. Det kan vara värt att kolla in dessa tjänster om du redan är prenumerant. Vissa lagliga gratisföretag kan också ha Predators tillgänglig under en begränsad tid.

Oavsett var du väljer att streama Predators från, se till att du endast använder betrodda och lagliga källor. Illegala strömningsalternativ kan utsätta din enhet för säkerhetsrisker och stödjer inte skaparna av innehållet. Med ett antal prisbelönta streamingalternativ som Predators Sverige och swefilmer.se, är det enkelt att se Predators på ett tryggt och lagligt sätt.

Robert Rodriguez kamera för Predators - var spelade han in?

Även om Robert Rodriguez inte regisserade Predators personligen, fungerade han som en av filmens producenter och hade ett nära samarbete med regissören Nimród Antal när det gällde att forma den visuella stilen. Som en välrenommerad filmskapare med ett skarpt öga för action och visuella effekter, bidrog Rodriguez med sin expertis för att säkerställa att Predators uppfyllde sin potential som ett häftigt sci-fi-äventyr.

Inspelningen av Predators ägde rum på flera utomhusplatser i Hawaii och Austin, Texas. De vildvuxna regnskogarna på Hawaii's stora ö utgjorde den perfekta naturliga inramningen för den främmande djungelvärlden där handlingen utspelas. Vissa av de mer kontrollerade studioinslagen spelades däremot in i Rodriguez hemmabas Austin, där han har tillgång till utmärkta produktionsmöjligheter.

Med sitt detaljerade öga för spännande kameraarbete och dynamisk klippning, hjälpte Rodriguez team med att effektivt fånga Predators-världens mörka, brutala natur. De intensiva actionsekvenserna och det ständiga hotet från de utomjordiska rovdjuren blev både spektakulära och övertygande tack vare rodrigez vision. Hans öra för ljuddesign bidrog också till att skapa den kusliga, hotfulla stämningen i filmen.

Predators

Hur välutbildade var skådespelarna i Predators?

För att på ett trovärdigt sätt gestalta de råbarkade elitsoldaterna i Predators anlitades flera mycket respekterade action-/genreskådespelare med omfattande utbildning inom kampsporter, militär taktik och vapenanvändning. Deras expertis på att utföra övertygande actionscener var ovärderlig för filmens autenticitet.

Adrien Brody, som spelar huvudrollen som Royce, är utbildad i en rad kampstilar som thai-boxning, brasiliansk jiu-jitsu och rysk militärstil. För att förbereda sig för rollen deltog han också i intensiv uppvärmning med Navy SEALS och genomgick vapenutbildning. På så sätt kunde Brody utföra många av sina egna stunts och föra sig med trovärdig pondus.

Många av de andra skådespelarna hade också långa meritlistor med actionroller och omfattande utbildning inom liknande discipliner. Detta gällde exempelvis Alice Braga, Danny Trejo, Oleg Taktarov och Louiz Ozawa Changchien. Genom att rekrytera en ensemble med så äkta actionbakgrund, lyckades Predators trovärdigt framställa sina täckande soldater som kapabla krigare.

Predators budgetmissar - för dyr för sin tid?

Medan Predators hyllades av kritiker och fans för sina spännande actionscener och mörka, atmosfäriska miljöer, ansågs filmen av vissa som något överbudgeterad när den släpptes 2010. Med en produktionsbudget på omkring 40 miljoner dollar var den en kostsam satsning på en relativt nischad genrefilm.

I jämförelse med många större blockbusters samma år, som Iron Man 2 och Alice i Underlandet, var Predators en ganska liten film trots sin ordentliga budget. En del kritiker klandrade dess höga utgifter i relation till dess begränsade publik och förmodade kommersiella potential.

Samtidigt kan man hävda att den robusta budgeten gjorde det möjligt att skapa en äkta, trovärdig sci-fi/actionvärld där pengarna syns på duken. De spektakulära miljöerna, de avancerade manusblockseffekterna och den stjärnspäckade ensemblen krävde betydande resurser. Kanske var investeringen värd det för att leverera en riktigt högkvalitativ genrefilm till fans av Predators-serien?

Sammanfattning

Predators är en fartfylld science fiction-film som tar dig med på ett spännande äventyr. En grupp elitsoldater blir oväntat tillfångatagna och nedsläppta på en främmande planet där de tvingas kämpa för sina liv mot fruktansvärda utomjordiska rovdjur. Med actionpackade scener, mörk atmosfär och en stjärnspäckad ensemble, är detta ett måste för fans av genren.

Även om den hade en ordentlig budget, levererar Predators en högkvalitativ upplevelse med övertygande miljöer och effekter. Regissören och producenten Robert Rodriguez bidrog med sitt skarpa öga för spänning och visuell stil. Skådespelarna som Adrien Brody var också välutbildade inom kampsporter och militärtaktik för att göra sina roller trovärdiga. Sammanfattningsvis är Predators ett underhållande äventyr som inte bör missas.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 6 Antal stemmer: 3911

Dela