close icon
page-title
Rovdjuret
Rovdjuret

Detaljer

 • Originaltitel: Predator
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: Mexiko, USA
 • Regissör: Silver Pictures

Titta på Rovdjuret • Sverige Gratis • Stream Online

star7.5
7689Betyg
date1987
date1h 47m

Kommenter

 • avatar

  DokisDennis

  |14 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  RealityRasmus

  |2 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  matixd

  |4 dage siden
  alla skriver om folk som klagar på att de inte går att streama men man hittar inte kommentarerna XD
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |5 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  FamiljeFrida

  |5 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  VerklighetenVera

  |5 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  blåbärSky

  |7 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.
 • avatar

  MuriVOD12

  |8 dage siden
  För mig en riktig must-see om man inte är en bebis
 • avatar

  RomantikRonja

  |10 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |10 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är budgeten för Rovdjuret?

Rovdjuret, den klassiska actionfilmen från 1987, tillverkades på en relativt blygsam budget på 15 miljoner dollar av produktionsbolaget Silver Pictures. Trots sin begränsade budget lyckades filmen skapa en storslagen äventyrskänsla och blev en publiksuccé, delvis tack vare sin starka ensemble och spännande manus. Budgeten kan verka liten i modern tid, men på 1980-talet räckte det för att åstadkomma rejäla specialeffekter och actionscener.

Genom att använda djungellandskapet till max och fokusera på karaktärernas överlevnadskamp mot ett osynligt hot skapade Rovdjuret en obehaglig atmosfär utan att behöva lägga enorma summor på dyra effekter. Producenterna visste hur man fick ut det mesta av varje dollarkostnad, vilket resulterade i en fängslande film som fortfarande håller idag. Så även om budgeten var relativt låg för en storslagen actionfilm, bevisar Rovdjuret att skickligt berättande och smart resurshantering är viktigare än ett gigantiskt produktionsbudget.

För den som är nyfiken på att se hur lanseringen av Rovdjuret Sverige gick till kan jag rekommendera att se filmen på någon av de många streamingtjänsterna som erbjuder den, som till exempel swe-filmer.se. Där kan man enkelt streama Rovdjuret gratis utan att behöva betala för en dyr biobiljett eller DVD-köp.

Rovdjuret

Vad är handling i Rovdjuret?

Rovdjuret har en av de mest klassiska actionfilmshandlingarna. Filmen kretsar kring en elitgrupp kommandosoldater som sänds in i djungeln för att rädda några amerikanska diplomater vars plan har kraschat i det tropiska landskapet. När soldaterna når platsen gör de den makaberuppäcktatt diplomaterna redan är döda, illa tilltygade av något övermänskligt väsen.

Detta fruktansvärda hot börjar jaga soldaterna en efter en genom djungeln. Snart inser de att det inte är något jordiskt vapen de bekämpar, utan ett mystiskt, nästan osynligt rovdjur som är omöjligt att se eller skjuta mot. I desperata försök att överleva börjar spänningarna stiga inom gruppen, samtidigt som de försöker fly från det övernaturliga hotet.

Rovdjurets enastående handling blandar actionscener med en skräckstämning som höll biosittarna hugfästade under 80-talet. Och än idag erbjuder filmens fokus på överlägsen krigföring och utforskning av det okända en spännande tittarupplevelse för alla fans av genre-blandningar. För att uppleva den kultklassiska handlingen rekommenderar jag att streama Rovdjuret gratis på tjänster som swe-filmer.se från hemmet.

Var kan man se Rovdjuret stream gratis?

För dig som vill uppleva spänningen i Rovdjuret från bekvämligheten av ditt eget hem finns det gott om möjligheter att streama filmen gratis online. En populär tjänst för att se Rovdjuret gratis streama är swe-filmer.se, men det finns även andra alternativ som erbjuder laglig strömning av kultklassikern.

Oavsett var du väljer att titta är möjligheten att streama Rovdjuret online ett utmärkt sätt att ta del av filmens unika blend av action och skräck. Istället för att behöva lämna hemmets trygga vrå kan du enkelt söka upp och spela upp filmen direkt i din dator, mobil eller TV-apparat. Streamingtjänster gör det bekvämt att när som helst återuppleva de spännande äventyren med specialstyrkan i djungeln.

För många är också fördelen med gratis streaming att man slipper en dyr inköpskostnad för att äga filmen. Istället kan du med enkla knapptryck hitta Rovdjuret Sverige och omedelbart börja se den, utan att behöva vänta på hemköp elleråka och hämta en hyrvideo. Streamingalternativen gör det lätt att impulsivt njuta av den här tidlösa actionklassikern på dina egna villkor.

Vilka skådespelare medverkar i Rovdjuret?

En av de största anledningarna till Rovdjurets framgång är dess legendariska rollbesättning av hårdnackade actionstjärnor. I ledande roller som specialstyrkans soldater ser vi ikoniska skådespelare som Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Jesse Ventura och Bill Duke. Deras mäktiga närvaro på duken bidrog enormt till filmens tuffa, militära autenticitet.

Kvinnliga inslagen i filmen stod för andra gestalter som Elpidia Carrillo som rebelledaren och Alvaro Martinez som indianguidens rolltolkare. Men stjärnglansen kretsar främst kring de muskulösa huvudrollernas skådespelarinsatser och deras naturligt tuffa utstrålning. Rollistan Rovdjuret samlades med vinnande koncept - tagga ihop ett gäng genuina action-arfigurer för renodlad, högintensiv underhållning.

För att uppleva denna legendariska skådespelarensemble i aktion rekommenderar jag att streama Rovdjuret online via tjänster som erbjuder den i sitt bibliotek. Det kan vara swe-filmer.se eller andra populära streamingtjänster. På så sätt får du enkel tillgång till att se dessa hårdingar briljera på vita duken igen!

Rovdjuret

Vem regisserade Rovdjuret?

Bakom kameran för Rovdjuret stod ingen mindre än John McTiernan, en av de mest erkända actionfilmsregissörerna genom tiderna. McTiernan kom att bli en storslagen manusberättare med ett öga för spektakulära actionscener och häftig rytm som få kunde matcha under 80- och 90-talen.

Redan innan Rovdjuret hade McTiernan visat sin talang genom det hyllade gängster-dramat Grottmannen från 1984. Men det var med den här filmen 1987 som han slog igenom på allvar som en mästare på det häftiga actionspråket. Hans förmåga att klippa om mellan olika miljöer och perspektiv skapade en intensiv dramatik i varje scen.

McTiernan fortsatte sedan att bli en av de mest anlitade actionregissörerna genom klassiker som Jakten på Röd Oktober, Åska i Paradiset och Die Hard-filmerna. Men det var med Rovdjuret som han etablerade sin signaturstil av tät, pulshöjande action i exotiska miljöer. Utan tvekan var hans insats otroligt viktig för att filmen skulle bli den stora publiksuccé den till slut blev.

Rovdjuret recensioner: Vad tyckte kritikerna?

Vid sin premiär 1987 fick Rovdjuret överlag positiva recensioner från de ledande filmkritikerna. Roger Ebert på Chicago Sun-Times kallade den "en av de mest upphetsande och häpnadsväckande actionfilmerna på mycket länge" och berömde dess övergripande kvalitet och övertygande miljöer.

Många recensenter imponerades av filmens förmåga att bygga upp och behålla en ständig känsla av spänning och hot. Varietys recension sammanfattade att "Rovdjuret har allt man kan begära av en toppkvalitetsactionfilm: intensitet, spänning, actionexplosioner och en utmanande berättelse."

Ett fåtal kritiker ansåg dock att filmen ibland kunde bli lite för våldsam och övertydlig med sin undergångsstämning. Men de flesta instämde i att Rovdjuret var en mäktig upplevelse för den som gillar genren - en fartfylld, brutal men också visuellt mästerlig skräck/actionrulle som sätter ribban högt för liknande filmer. Idag har den dessutom nått kultstatus som en äkta genreklassiker.

Sammanfattning

Rovdjuret från 1987 är en klassisk actionskräckfilm som fortfarande håller måttet. Med en salig blandning av intensiv action, spänning och skräckelement skapade regissören John McTiernan en ofantlig succé. Trots en blygsam budget på 15 miljoner dollar lyckades filmen åstadkomma äkta känsla av överlägsen krigföring och ett outgrundligt hot i djungeln.

En del av hemligheten var den legendariska rollbesättningen med actionhjältar som Arnold Schwarzenegger och Carl Weathers. Deras muskulösa närvaro bidrog starkt till filmens tuffa autenticitet. Idag kan du enkelt uppleva detta mästerverk genom att streama Rovdjuret gratis online på tjänster som swe-filmer.se. En möjlighet att inte missa för alla fans av skräckblandad action på högsta nivå!

7 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 7689

Dela