alt

Titta på Sanatorium timglaset 1973 gratis - Streama Online SweFilmer

rating7.7
94
Betyg
calendar1973
time1h 59m
En man färdas på ett tåg i förkrigstidens Polen. Han är på väg till en okänd ort där han skall besöka sin far på ett nedgånget sanatorium. Väl där brakar vansinnet igång. Han tar på sig sin romarhjälm, kryper under sängen och tas med på en hallucinogen resa genom sitt minnes dalar. Han träffar sig själv och sina föräldrar i olika stadier samt spöken, andar, robotar, kolonialslavar och en fresterska som vill göra honom till sin slav. Vidare försöker hans gamle far övertyga honom om det skrivna ordets brister, att orden bara är en svala som breder ut vingarna i en sekund i en ung mans liv.

Skådespelare

Actor Jan Nowicki

Jan Nowicki

Actor Tadeusz Kondrat

Tadeusz Kondrat

Actor Mieczysław Voit

Mieczysław Voit

Actor Gustaw Holoubek

Gustaw Holoubek

Actor Jerzy Trela

Jerzy Trela

Actor Tadeusz Schmidt

Tadeusz Schmidt

Actor Irena Orska

Irena Orska

Actor Paweł Unrug

Paweł Unrug

Siehe auch

Sanatorium timglaset streama online

Den polsk-svenska dramafilmen Sanatorium timglaset från 1973 med Wojciech Jerzy Has i regi är nu tillgänglig att streama online helt gratis. Filmen utspelar sig på ett sanatorium där verklighet och fantasi flyter ihop på ett surrealistiskt sätt.

På sanatoriet vistas sjuka och döende patienter, däribland huvudpersonen Joseph som lider av TBC. Hans far besöker honom på sanatoriet, och genom faderns ögon får vi se de märkliga händelser som utspelar sig. Persongalleriet är stort och inkluderar läkare, sjuksköterskor, alkoholister, galningar och spöken från det förflutna.

Filmen är välkänd för sin suggestiva och drömska stämning, med vackra svartvita bilder som för tankarna till timglaset i titeln - tiden som rinner ut för de sjuka på sanatoriet. Regissören Has var influerad av surrealismen, och filmen är fylld av symbolik och flertydiga scener som griper tag i publiken.

Nu kan du streama Sanatorium timglaset gratis online med svensk text på swe-filmer. Denna mästerliga film från 1973 är överlägsen många moderna filmer, så missa inte chansen!

Sanatorium timglaset

Sanatorium timglaset gratis film swe-filmer

Sanatorium timglaset är en psykologisk dramafilm som först hade premiär 1973 i Polen, i regi av den framstående regissören Wojciech Jerzy Has. Filmen bygger på Bruno Schulz novellsamling med samma titel, och utspelar sig på ett sanatorium runt sekelskiftet 1900.

Huvudpersonen Joseph checkar in på sanatoriet för sin TBC-behandling, men upptäcker snart att detta är inget vanligt sjukhus. Patienterna verkar leva i en overklig drömvärld, där gränserna mellan fantasi och verklighet suddas ut. Josephs far dyker dessutom upp, fastän han egentligen är död.

Filmen är filmad i suggestiv svartvit foto som skapar en drömsk, surrealistisk känsla. Gratis filmer av den här kalibern är sällsynta, så passa på att streama Sanatorium timglaset gratis i sin helhet på swe-filmer redan idag. Upplev den hypnotiska stämningen, de lika vackra som oroande bilderna och det stora persongalleriet med galna karaktärer.

Sanatorium timglaset är en filmupplevelse utöver det vanliga, som etsat sig fast i mitt minne. Den är tidlös, lyrisk och vacker som ett timglas där sanden rinner mellan fantasi och verklighet.

Det är en film man sent glömmer bort, så missa inte att streama gratis film som denna pärla från 1973 års polska filmskapande.

Sanatorium timglaset svenska swe-filmer

Den polsk-svenska samproduktionen Sanatorium timglaset från 1973 finns nu att tillgå med svenska undertexter på swe-filmer. Filmen regisserades av den framstående polske regissören Wojciech Jerzy Has, och bygger på en novell av Bruno Schulz.

Filmen utspelar sig på ett sanatorium i början av 1900-talet, där en mangrann samling patienter vårdas. Några lider av tuberkulos, andra mentala sjukdomar, alkoholism eller är bara mystiska gestalter från det förflutna. Mitt i alltihop finns huvudpersonen Joseph, som checkar in för sin TBC-behandling.

Snart upptäcker Joseph att gränserna mellan fantasi och verklighet är flytande på detta sanatorium. Scenerna avlöser varandra i ett medvetandeströmmande tempo, och som tittare dras man med i den suggestiva, drömska stämningen.

 • Omväxlande svartvita bilder, som i ett timglas
 • Galet persongalleri och udda karaktärer
 • Surrealistiska scener som griper tag

Upplev denna polska filmskatt från 1973 nu med svensk text på swe-filmer. Låt dig förföras och föras in i den poetiska filmdrömmen som utspelar sig på Sanatorium timglaset!

Sanatorium timglaset 1973 swe-filmer

Sanatorium timglaset, i original Sanatorium pod Klepsydrą, hade världspremiär i Polen 1973. Filmen regisserades av den framstående polska regissören Wojciech Jerzy Has, och bygger på en novell av Bruno Schulz som utspelar sig på ett sanatorium.

Filmen blev en stor succé när den kom, och vann pris för bästa regi vid filmfestivalen i Cannes 1974. Än idag hyllas den som ett stycke filmkonst; drömsk, suggestiv och visuellt slående med sitt svartvita foto och surrealistiska bildspråk.

Handlingen utspelar sig till största delen på ett udda sanatorium runt 1900-talets början. Dit kommer Joseph för sin TBC-behandling, men snart börjar verkligheten flyta ihop med fantasin på ett oroande och fascinerande vis.

Persongalleriet består av en brokig skara med läkare, sjukskötare, galna och mystiska patienter. Som tittare dras man snabbt med i den hallucinatoriska drömvärld som skildras i filmen.

Sanatorium timglaset från 1973 är förbluffande modern och tidlös i sitt surrealistiska bildspråk. Ett drama utöver det vanliga!

Upplev denna filmklassiker från 1973 nu på swe-filmer - en psykologisk pärla som griper tag i publiken än idag, över 40 år efter premiären!

Sanatorium timglaset

Sanatorium timglaset drama swe-filmer

Sanatorium timglaset är en psykologisk dramafilm från 1973 i regi av den polske regissören Wojciech Jerzy Has. Filmen, som är baserad på en novell av Bruno Schulz, utspelar sig på ett sanatorium i början av 1900-talet.

Dit kommer den unge Joseph för sin TBC-behandling. Men snart upptäcker han att detta är inget vanligt sjukhus, utan en plats där verklighet och fantasi flyter ihop på ett oroande vis. Persongalleriet består bland annat av alkoholiserade läkare, galna och ecentriska patienter och mystiska gestalter från det förflutna.

Filmen är filmad i ett poetiskt svartvitt, med starka visuella scener som griper tag i publiken. Som tittare dras man snabbt in i den suggestiva och hallucinatoriska drömvärld som regissören skapar.

Sanatorium timglaset vann pris för Bästa regi vid filmfestivalen i Cannes 1974. Än idag hyllas den som ett mästerverk inom filmkonsten, som kombinerar drama med starka surrealistiska inslag.

Missa inte att streama denna polska pärla från 1973 på swe-filmer! Upplev det brokiga persongalleriet och det surrealistiska bildspråket i Sanatorium timglaset - en filmupplevelse utöver det vanliga!

Sanatorium timglaset gratis online film

Den kusligt fascinerande dramafilmen Sanatorium timglaset från 1973 går nu att streama helt gratis online med svensk text på swe-filmer! Filmen regisserades av polske mästaren Wojciech Jerzy Has, och har hyllats för sitt starka bildspråk och surrealistiska stämning.

handlingen utspelar sig på ett sanatorium i början av 1900-talet, dit den unge Joseph anländer för sin TBC-behandling. Men snart upptäcker han att detta är ett mycket udda ställe, där gränserna mellan verklighet, fantasi och tid suddas ut.

Persongalleriet består av galna och excentriska patienter, liksom läkare och sköterskor med dubbla bottnar. Hallucinatoriska scener avlöser varandra i ett medvetandeströmmande tempo, och som publik dras man snabbt in den suggestiva filmvärlden.

Sanatorium timglaset belönades med pris för bästa regi i Cannes 1974, och hyllas än idag som ett stycke tidlös filmkonst. Missa inte att streama den gratis online på swe-filmer, för en sällsam och minnesvärd filmupplevelse!

10 liknande filmer:

 1. Kitbull
 2. Snöns brödraskap
 3. The Holdovers
 4. Saltburn
 5. Fifty Shades of Grey
 6. Interstellar
 7. Gran Turismo
 8. Killers of the Flower Moon
 9. Titanic
 10. Napoleon
Bewerte den Film oder die Serie
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Bewertung: 8 Anzahl der Stimmen: 94
Dela serie

10 Kommentarer

avatar

Semister12

En (titel) med ett betyg på 7.7 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

digitalviewer

Med ett betyg som 7.7 måste title vara ett måste för alla fans av bra typer!
avatar

catmansv

Med ett betyg på 7.7 bevisar title att i denna genre går kvalitet hand i hand med kvantitet.
avatar

El_comendante

Om du letar efter något av den högsta nivån i genren, sträck dig efter Sanatorium timglaset. Betyget 7.7 bekräftar bara detta
avatar

krzys

Betyget 7.7 för title visar att skaparna har träffat målet. Det är helt enkelt en mycket bra film .
avatar

damVod1

Sanatorium timglaset med ett betyg på 7.7 är ett starkt bevis på den höga kvaliteten på denna typ. Ett måste-objekt!
avatar

mafgat123

Denna film drar in dig och engagerar dig även om det bara varar 1h 59m. Rekommenderas varmt.
avatar

KarTofel

Betyget 7.7 bekräftar att title är en typ som måste ses. Det lönar sig att ta sig tid att göra det.
avatar

MediSV

Med ett betyg på 7.7 bevisar title att i denna genre går kvalitet hand i hand med kvantitet.
avatar

superMice

Sanatorium timglaset Titeln är definitivt en av de bättre representanterna för sin genre. Betyget 7.7 bekräftar detta.

Produktioner av liknande genrer

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes