close icon
page-title
Shutter Island
Shutter Island

Detaljer

 • Originaltitel: Shutter Island
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Paramount

Titta på Shutter Island 2010 gratis - Streama Online SweFilmer

star8.2
23246Betyg
date2010
date2h 18m

Kommenter

 • avatar

  DokisDennis

  |13 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  glödandeStjärna

  |6 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |7 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  FamiljeFrida

  |11 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  RomantikRonja

  |12 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  RealityRasmus

  |14 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vad är Shutter Island?

Shutter Island är en psykologisk thriller från 2010 regisserad av Martin Scorsese. Filmen är baserad på Dennis Lehanes roman med samma namn och utspelar sig på en avlägsen ö där ett mentalsjukhus ligger. Leonardo DiCaprio spelar rollen som Teddy Daniels, en federal marshal som tillsammans med sin partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) utreds en patients försvinnande från det högt säkrade Ashecliffe Hospital.

I början verkar fallet vara relativt rättframt, men när Teddy och Chuck börjar gräva djupare visar det sig att det finns mörka hemligheter på ön. Skådespeleriet är fenomenalt, med starka prestationer från DiCaprio, Ruffalo, Ben Kingsley som Dr. Cawley, institutionens chef, och Max von Sydow som den tysta men hotfulla psykologen Dr. Naehring. Shutter Island är en lagervis berättelse med många vändningar som håller tittaren gissande till sista minuten.

Fotograferingen och den dystra, molniga miljön på ön fångar perfekt den mörka, klämda stämningen i filmen. Martin Scorsese är en mästare på att bygga upp en intensiv, hotande atmosfär och Shutter Island är inget undantag. För fans av psykologiska thrillers med många lager och vändningar är Shutter Island definitivt ett måste att se.

Shutter Island

Vem är Ledsen Teddy i filmen Shutter Island?

En av de mest fascinerande och mångsidiga karaktärerna i Shutter Island är huvudpersonen Teddy Daniels, mästerligt porträtterad av Leonardo DiCaprio. På ytan verkar Teddy vara en tuff, driven federal marshal som trotsar alla odds för att lösa fallet med den försvunna patienten. Men när berättelsen utvecklas blir det tydligt att det finns mörka trauman och inre demoner som plågar Teddy.

Teddy har en särskilt tragisk bakgrund - han tjänstgjorde i andra världskriget och tvingades bevittna de ofattbara fasorna på Dachau-lägret. Minnena från detta fruktansvärda trauma kommer att hemsöka Teddy under hela filmen och drabba honom med mardrömmar och hallucinationer. En ständig fråga är hur mycket av den verklighet vi ser genom Teddys ögon som faktiskt är sann.

DiCaprio levererar en djupt emotionell och mångfasetterad prestation som Teddy. Han växlar mästerligt mellan Teddys tuffa, bestämda yttre och hans inre kamp mot det psykiska mörkret som hotar att förvränga hans sinne. Teddys karaktärsbåge och utveckling är en av de mest fascinerande och komplexa i modern filmhistoria.

Vilka sjukdomar behandlas på Ashecliffe mentalsjukhus?

Ashecliffe Hospital, det mytomspunna mentalsjukhuset på den avlägsna Shutter Island, hanterar vårdfall av extremt svår karaktär. På ytan är det ett modernt sjukhus där de mest brutala och våldsamma patienterna får behandling och övervakning. Men ju längre in i öns hemligheter Teddy och Chuck kommer, desto mer uppenbart blir det att det pågår en mörkare agenda bakom de låsta dörrarna och säkerhetsrutinerna.

En särskild avdelning som nämns är "the trail" eller Den rättspsykiatriska kliniken, där de allra farligaste och störda patienterna hålls inlåsta. Många av dessa patienter lider av akuta psykoser, paranoida vanföreställningar, svåra dissociativa störningar och våldsamma maniska utbrott. Behandlingsmetoderna verkar också vara extremt kontroversiella och i gränslandet för vad som anses etiskt acceptabelt.

Det råder lite tvivel om att många av patienterna på Ashecliffe lider av de allvarligaste formerna av mental sjukdom. Men när mysteriet kring ön börjar klarna inser publiken att det också pågår mer skrämmande och hemliga aktiviteter, i syfte att förvränga och bryta ner patienternas psyken. Ashecliffe Hospital blir därmed en symbol för de mörkaste och mest brutala utsvävningarna inom psykiatrisk vård.

Var kan man se Shutter Island stream gratis?

För att se den populära psykologiska thrillern Shutter Island finns det flera lagliga streamingtjänster att välja mellan. Ett bra alternativ är swe-filmer.se, en pålitlig plattform med ett stort utbud av filmer och TV-serier. Där kan du hitta Shutter Island och streama den direkt i din webbläsare eller app.

En annan tjänst som erbjuder filmen är SF Anytime. Som medlem kan du strömma Shutter Island när och var du vill. Vissa streamingtjänster som Viaplay och C More har också ibland filmen i sina roterande utbud. Oavsett vilken tjänst du väljer är det viktigt att du använder en betaltjänst för att se filmen lagligt och stödja de inblandade artisterna.

För den allra mest filmintresserade finns även möjligheten att köpa eller hyra Shutter Island digitalt via tjänster som SF Anytime, iTunes, Google Play och liknande. Detta är ett bra alternativ om du vill ha obegränsad åtkomst till filmen utan att förlita dig på streamingtjänsternas roterande utbud.

Shutter Island

Var kan man köpa Shutter Island DVD?

För filmsamlare och entusiaster som föredrar fysiska filmmedier finns det flera sätt att införskaffa Shutter Island på DVD. Den enklaste vägen är att besöka en välsorterad videbutik eller detaljhandelskedja som Discshop, Akademibokhandeln eller CDON och köpa DVD-utgåvan där.

Ett annat alternativ är att beställa DVD:n online via e-handlare som CDON, Discshop, Ginza eller Adlibris. De flesta butiker erbjuder snabb leverans och bra priser på DVD-filmer. På vissa av dessa webbplatser kan du även prenumerera på ett medlemskap för ytterligare rabatter.

För den ultimata Shutter Island-upplevelsen finns det också möjlighet att införskaffa en specialutgåva eller begränsad utgåva av DVD:n på marknaden för samlarfilmer. Dessa utgåvor kan innehålla extramaterial, bonusfilmer, intervjuer och unika samlarbihang som tilltalar de mest hängivna fansen.

Hur slutar filmen med Leonardo DiCaprio Shutter Island?

Slutet på Shutter Island är minst sagt chockerande och håller tittarna på tårna ända in i slutminuterna. Efter en lång utredning där Teddy tvingas konfrontera traumatiska minnen från sitt förflutna uppenbaras sanningen - att han egentligen är en högst intelligent men våldsam patient vid namn Andrew Laeddis, som behandlas på Ashecliffe för att ha mördat sin egen fru efter att hon dränkte deras barn.

I ett desperat försök att hjälpa Laeddis att acceptera verkligheten och undvika en lobotomi genomgår personalen en "rollek" där de agerar ut de olika karaktärerna och scenarier som Laeddis fantiserade om i sitt förvirrade sinnestillstånd. Leonardo DiCaprio spelar båda rollerna, den lurade marshallen Teddy Daniels och den brutalt ärliga Andrew Laeddis, på ett fenomenalt sätt.

I filmens sista scener tvingas Laeddis välja mellan att acceptera sanningen om sina handlingar eller fortsätta leva i förnekelse. I ett gripande ögonblick väljer han att fly in i sin fantasi igen, vilket leder till att hans medmänniskor tvingas utföra en lobotomi. Slutet är både tragiskt och stålsatt, och lämnar åskådaren med obehagliga existentiella frågor om gränserna för sinnet och verkligheten.

Sammanfattning

Shutter Island är en fängslande psykologisk thriller som utforskar gränserna för sinnet och verkligheten. Filmen följer den besatta marskalken Teddy Daniels när han utforskar ett mentalsjukhus på en avlägsen ö, bara för att upptäcka att inget är som det verkar. Regissören Martin Scorsese bygger upp en intensiv, hotande atmosfär medan berättelsen vecklas ut lager efter lager av överraskningar.

Med ett stjärnspäckat gäng av skådespelare som Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo och Ben Kingsley, är Shutter Island en högklassig film som håller dig gissande tills den absolut chockerande upplösningen. Om du letar efter en smart, väl genomförd psykologisk thriller som kommer att få dig att ifrågasätta verkligheten, är detta definitivt en film du inte vill missa.

10 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 23246

Dela