close icon
page-title
The Imitation Game
The Imitation Game

Detaljer

 • Originaltitel: The Imitation Game
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Bristol Automotive

Titta på The Imitation Game 2014 gratis - Streama Online SweFilmer

star8
16538Betyg
date2014
date1h 53m

Kommenter

 • avatar

  VerklighetenVera

  |14 timer siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  DokisDennis

  |2 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  RealityRasmus

  |3 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |5 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  glödandeStjärna

  |5 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |12 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  RomantikRonja

  |13 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

The Imitation Game 2014

Har du hört talas om filmen The Imitation Game från 2014? Denna prisbelönta dramafilm har fått många att prata och är en av de mest uppmärksammade filmerna från förra årtiondet. Baserad på en sann historia, The Imitation Game är en gripande skildring av den briljante matematikern Alan Turings liv och hans banbrytande insatser under andra världskriget.

För den som inte är bekant med The Imitation Game handlar den om hur Turing och hans team av kodeknäckare lyckades knäcka den tyska Enigma-koden, vilket anses ha kortat ner kriget med flera år. Men filmen täcker också den mörka sidan av Turings liv och de svårigheter han mötte som homosexuell man i det dåtida samhället. The Imitation Game är en film som både underhåller och utbildar om en av världshistoriens mest missförstådda hjältar.

Men The Imitation Game är inte bara en historia om krig och kryptering. På ett djupare plan utforskar den frågor om mänsklig intelligens, artificiell intelligens och vad det verkligen innebär att "tänka". Turing var en av de första att teoretisera om möjligheten till tänkande maskiner, och hans tankar och arbete ligger till grund för mycket av den utveckling vi ser inom AI och datorvetenskap idag.

Så om du ännu inte har sett The Imitation Game på bio eller streamingtjänst, rekommenderar jag verkligen att du gör det. Det är en högkvalitativ film som förtjänar all uppmärksamhet den har fått. Och du kan enkelt streama den gratis på swe-filmer.se tillsammans med många andra bra filmer!

The Imitation Game

The Imitation Game Sverige

För alla svenska filmälskare där ute är The Imitation Game verkligen en pärla att upptäcka. Denna brittiska dramafilm från 2014 har rönt stor framgång både nationellt och internationellt, och det är lätt att se varför. Med en driven ensemblecast bestående av några av samtidens främsta skådespelare, samt en fängslande och välskriven historia att berätta, är The Imitation Game en film som griper tag i en redan från första scenen.

Den som The Imitation Game kretsar kring är ingen mindre än den legendariske brittiske matematikern och datapionjären Alan Turing, spelad av en praktfull Benedict Cumberbatch. Turing var en av de främsta kodknäckarna under andra världskriget och arbetade på den hemliga anläggningen Bletchley Park med att knäcka den tyska militärens okränkbara kodmaskin Enigma. Hans insatser anses ha kortat ner kriget med flera år och räddade miljontals liv.

 • Filmen skildrar inte bara Turings heroiska insatser, utan också den tragiska behandling han fick utstå som homosexuell man i det dåtida strängt moraliska Storbritannien.
 • Turings historia är hjärtskärande men också en inspirerande berättelse om mod, uthållighet och intellektuell nyfikenhet.
 • Förutom Cumberbatch gör Keira Knightley, Matthew Goode och andra stora namn enormt övertygande rollprestationer.

Det råder ingen tvekan om att The Imitation Game är en av 2010-talets mest uppskattsamma och tankeväckande filmer. Jag rekommenderar varmt alla svenska filmälskare att uppleva denna lika delar underhållande som lärorika film. Och bästa sättet att göra det på är genom att streama den gratis på tjänsten swe-filmer.se!

The Imitation Game Streama online

Letar du efter en högkvalitativ filmupplevelse att njuta av hemifrån? Då är den kritikerhyllade filmen The Imitation Game från 2014 ett utmärkt val att streama online. Denna prisbelönta dramajuvel följer den fascinerande historien om Alan Turing, den geniala brittiske matematikern som knäckte den tyska kodmaskinen Enigma under andra världskriget.

Men The Imitation Game är mycket mer än bara en spionfilm om kodknäckning. I centrum står Turings eget liv, hans gränslösa intellekt men också de utmaningar han mötte som homosexuell man i en tid då det var förbjudet enligt lag. Benedict Cumberbatch gör en oslagbar insats i huvudrollen och förmedlar både den tidiga datatitanens ande och inre kamp på ett rörande vis.

Produktionsvärdet i The Imitation Game är högklassigt med allt från atmosfäriska miljöer, autentiska detaljer från epoken till en fängslande filmmusik av Alexandre Desplat. Hela ensemblen gör trovärdiga och minnesvärda insatser, från Keira Knightleys skarpsinniga kryptograf till Matthew Goodes lågmälda men uttrycksfulla schefsinstruktör.

 • Streama The Imitation Game online för en storslagen filmupplevelse du sent ska glömma!
 • En både tankeväckande och högklassig film som andas historia, passion och intelligens.
 • Med sitt gripande manussamt prisvärda visuella utförande gör The Imitation Game ett bestående intryck.

Vare sig du är en historieälskare, tekniknörd eller bara gillar riktigt välgjorda dramafilmer är The Imitation Game en filmtitel värd att streama. Och du finner den hos den populära streamingtjänsten swe-filmer.se!

The Imitation Game Gratis streama

Känner du för en ordentlig hemmabioupplevelse utan att behöva spendera en krona? Då låter det här erbjudandet rätt i tiden – streama den fantastiska Oscarsnominerade filmen The Imitation Game helt gratis online! Den här brittiska dramafilmen från 2014 räknas som en av de mest uppmärksammade och välgjorda független-produktionerna på senare år och är en filmtitel som verkligen inte bör missas.

I The Imitation Game får vi följa den sanna historien om den legendariske brittiske matematikern Alan Turing, vars briljanta arbete med att knäcka den tyska arméns krypteringssystem Enigma under andra världskriget anses ha kortat ner kriget med flera år. Men än mer än en krigsdramatisk spionrulle utforskar filmen Turings eget fascinerande liv och den svåra behandling han fick utstå som öppet homosexuell man i ett av den tidens mest konservativa samhällen.

Det är en gripande och tankeväckande berättelse som skildras av en ensemble bestående av några av dagens främsta skådespelare. Benedict Cumberbatch gör en oslagbar insats som Turing och förmedlar inte bara mannens gränslösa intellekt, utan också de inre konflikter han kämpade med gällande sin sexualitet och annorlundaskap. Vid Cumberbatchs sida gör även Keira Knightley, Matthew Goode och Mark Strong starkt övertygande rolltolkningar.

The Imitation Game är helt enkelt en modern klassiker som ingen filmälskare bör missa. Och bästa av allt är att du nu kan streama den gratis på den populära streamingtjänsten swe-filmer.se! Släpp loss i soffan och njut av denna prisbelönta dramafilm i toppklass helt utan kostnad. Ett riktigt svårmissat erbjudande för den som gillar högklassigt filmberättande.

The Imitation Game

Rollistan The Imitation Game

En av de största anledningarna till att The Imitation Game blev en sådan kritikerrosad succé är de fantastiska skådespelareprestationerna. Filmen kan faktiskt räkna in hela tre Oscarnomineringar för bästa manliga huvudroll, bästa manliga biroll och bästa kvinnliga biroll. Det säger en hel del om kvaliteten på ensemblen som produktionen lyckats samla.

I huvudrollen som den geniale men socialt udda matematikern Alan Turing gör Benedict Cumberbatch en oslagbar insats. Med sin uttrycksfulla blick och precisa kroppsspråk lyckas Cumberbatch förmedla både Turings briljanta men också ensamma intellekt på ett rörande vis. Rolltolkningen är dimensionerad och gedigen och blev högst förtjänt Oscarnominerad.

Vid Cumberbatchs sida gör denljuvliga Keira Knightley en stark insats som den lika visa som tuffa krypteringsexperten Joan Clarke. Knightley utstrålar klokhet och naturlig skärpa och skapar en fin kontrast till Cumberbatchs mer lågmälda Turing. Även Matthew Goode, Mark Strong och övriga biroller levererar övertygande prestationer som bidrar till filmens helhet.

 • Benedict Cumberbatch som Alan Turing - Oscarsnominerad för bästa manliga huvudroll
 • Keira Knightley som Joan Clarke - Oscarnominerad för bästa kvinnliga biroll
 • Matthew Goode som Hugh Alexander
 • Mark Strong som Stewart Menzies
 • Charles Dance som Kommendör Denniston

Sammantaget är rollistan i The Imitation Game starpräglad och imponerande. Det är ena delen av pusslet som gör filmen till en sådan gedigen och njutbar historisk dramaserie. Streama The Imitation Game på swe-filmer.se och upplev en riktig skådespelarfest!

Film The Imitation Game

När det kommer till moderna, högkvalitativa dramafilmer som både underhåller och får en att fundera, är The Imitation Game från 2014 ett självklart val. Den här brittiska produktionen tar sig an den sanna och fascinerande historien om matematikgeniets Alan Turings arbete med att knäcka den tyska kodmaskinen Enigma under andra världskriget.

Men filmens styrka ligger också i att den inte bara skildrar Turings avgörande insatser för de allierades seger, utan också den svåra behandling han mötte som öppet homosexuell i det dåtida strängt moraliska Storbritannien. Det är en tankeväckande berättelse som får en att reflektera över hur samhället har utvecklats men också över begrepp som intelligens, annorlundaskap och att våga tänka olikt.

Visuellt är The Imitation Game mästerligt utförd med en autentisk, detaljrik miljö som andas krigsåren. Regi, foto och klippning är genomgående högklassigt vilket tillsammans med den genomarbetade manusförfattningen och rollgestaltningarna skapar en total uppslukande filmupplevelse. Det råder ingen tvekan om att vi har att göra med ett modernt drama i absolut toppklass.

Har du ännu inte sett The Imitation Game är det verkligen en film att streama hem och uppleva. Få filmer förmår att kombinera lättillgängligt underhållande med tänkvärdhet på detta eleganta vis. Logga in på swe-filmer.se och låt dig sugas in i denna särklassiga filmberättelse!

Sammanfattning och slutsats om The Imitation Game

Avslutningsvis kan vi konstatera att The Imitation Game från 2014 är en riktig modern klassiker att streama online. Denna dramatiska mästerverk blandar på ett briljant sätt underhållning med tankeväckande teman kring intelligens, teknik och mänskliga rättigheter. Med rollistan ledd av en oslagbar Benedict Cumberbatch och övriga stjärnor som Keira Knightley och Matthew Goode är The Imitation Game en filmupplevelse utöver det vanliga. Vare sig du vill streama The Imitation Game gratis på swefilmer.se eller se den på bio, få är de filmer som ger samma njutbara mix av spänning, humor och allvar. Titta på The Imitation Game och låt dig sugas in i den fascinerande historien om kodknäckaren Alan Turing - en av vår tids mest missförstådda hjältar vars insatser förändrade världen.

6 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 16538

Dela