Titta på The Whale 2022 gratis - Streama Online SweFilmer

rating7.9
3 377
Betyg
calendar2022
time1h 57m
Engelskläraren Charlies tid är på väg att rinna ut. I ett sista försök till försoning försöker han återknyta kontakten med sin förlorade dotter och ställa saker och ting till rätta. Med sitt stora hjärta och skarpa intellekt gör han sitt yttersta för att konfrontera djupt begravda sorger och den undertryckta kärlek som har förföljt honom i årtionden.

Skådespelare

Actor Ty Simpkins

Ty Simpkins

Actor Brendan Fraser

Brendan Fraser

Actor Sadie Sink

Sadie Sink

Actor Samantha Morton

Samantha Morton

Actor Hong Chau

Hong Chau

empty-image

Jacey Sink

Actor Alison Altman

Alison Altman

Actor Lance Oppenheim

Lance Oppenheim

Officiell trailer

Siehe auch

Se filmen "Valen" på swefilmer 2022

Den nya dramafilmen "Valen" med Brendan Fraser i huvudrollen har precis haft premiär på bio och har redan hunnit bli en stor snackis. Filmen handlar om den deprimerade engelskaläraren Charlie som lever ett isolerat liv hemma i sin lägenhet på grund av sin extrema fetma. Trots att han knappt kan röra sig längre bestämmer han sig för att försöka återuppta kontakten med sin tonårsdotter.

En rörande historia om försoning

"Valen" är regisserad av Darren Aronofsky som ligger bakom filmer som "Requiem for a Dream" och "Black Swan". Här har han skapat ett rörande familjedrama om en far som desperat försöker sona sina misstag innan det är försent. Brendan Fraser gör enastående comeback i rollen som Charlie och visar prov på sitt breda register som skådespelare.

Strömma filmen hemifrån

Även om "Valen" precis har haft biopremiär finns det redan nu sätt att se den hemifrån för den som inte vill gå på bio. De flesta strömningstjänster brukar lägga till nya filmer ungefär 45 dagar efter biopremiär. Det innebär att "Valen" troligen kommer att finnas tillgänglig för strömning i slutet av januari 2023.

The Whale

Titta på "Valen" streaming nu

För den som inte vill vänta finns det ändå möjligheter streama film gratis "Valen" redan nu, bara någon månad efter biopremiären. Det smidigaste sättet är via tjänster som Hyrbio och Blockbuster där man kan hyra filmer digitalt.

Hyr filmen i hög kvalitet

På Hyrbio och Blockbuster finns "Valen" tillgänglig att hyra i upp till 4K-kvalitet. Hyran kostar typiskt mellan 30-50 kronor och då får man tillgång att se filmen i 48 eller 72 timmar. Det är smidigt eftersom man kan starta uppspelningen när som helst under den perioden.

Se via VPN utomlands

Ett annat alternativ är att använda en VPN-tjänst för att låtsas att man befinner sig i ett annat land. På streamingtjänster som HBO Max går det redan nu att se "Valen", men den är geo-blockad för Sverige. Genom att koppla upp sig via VPN kan man kringgå geo-blockeringen.

Upplev Brendan Frasers comeback i "Valen"

En stor del av all uppmärksamhet som "Valen" får beror på Brendan Frasers exceptionella skådespeleri i huvudrollen. Fraser var en av de största stjärnorna i Hollywood på 90-talet men har legat lågt de senaste åren. Nu gör han en minst sagt spektakulär comeback som den deprimerade och närmast immobila Charlie.

Oscarsnackis för bästa manliga huvudroll

Brendan Frasers insats hyllas redan som en av årets främsta skådespelarprestationer. Han nämns av många som given favorit att vinna en Oscar för bästa manliga huvudroll. Bara transformationen är imponerande då Fraser lade på över 130 kg i vikt för att gestalta Charlie på ett trovärdigt vis.

Rörande porträtt av ett complex liv

Utöver den fysiska förvandlingen lyckas Brendan Fraser förmedla hela spektrat av känslor hos den deprimerade Charlie. Han går från stillsam längtan och ljusglimtar av hopp till djup förtvivlan och ångest. Det gör rollfiguren Charlie levande och mångfacetterad.

Se dramafilmen "Valen" online

"Valen" är ett tungt och melankoliskt drama som utforskar teman som depression, isolering och dysfunktionella familjerelationer. Regissören Darren Aronofsky är känd för sina psykologiskt drivna filmer som lämnar publiken andlös och den här är inget undantag.

En film som berör och engagerar

Reaktionerna på "Valen" vittnar om hur pass engagerande och känslomässigt påfrestande filmen är. Även om det inte direkt är någon feelgood-film så berör den djupt och får en att reflektera. Precis som Aronofskys tidigare filmer är det ingen lätt konsumtion men desto mer givande.

Förbered dig på en tårjerker

Utan att avslöja för mycket kan man säga att "Valen" inte direkt bjuder på något lyckligt slut. Snarare tvärtom rör sig handlingen mot en tragisk upplösning som får de flesta att fälla en tår. Så skaffa fram näsdukarna om du bestämmer dig för att streama den här starka filmen.

The Whale

Bästa sättet att streama filmen "Valen"

Även om "Valen" fortfarande är helt ny på bio går den alltså att streama redan nu för den som inte vill vänta. Det smidigaste och bästa alternativet för svenska tittare är att hyra den digitalt via Hyrbio eller Blockbuster.

Hyr i 4K-kvalitet utan bindningstid

Fördelen med att hyra filmen digitalt är att man får tillgång till den i väldigt hög bildkvalitet. Både Hyrbio och Blockbuster erbjuder hyrfilmer i 4K om man har en tv eller skärm som klarar det. Man binder sig heller inte till någon prenumeration utan betalar ett engångsbelopp för hyran.

Titta när och var du vill

När man väl har hyrt filmen har man 48 eller 72 timmar på sig att se den. Det innebär att man kan starta uppspelningen precis när man själv vill under den perioden, och pausa och återuppta tittandet efter behov. Man kan dessutom streama filmen på valfri enhet som stödjer respektive tjänst.

Var kan jag se filmen "Valen" med barn

"Valen" är ingen familjefilm direkt med tanke på filmens melankoliska och tragiska natur. Men för lite äldre barn och tonåringar som är vana vid film med allvarligare teman kan det absolut vara givande.

Prata igenom efteråt

Även om filmen inte direkt är glad kan den bidra till viktiga diskussioner om ämnen som psykisk ohälsa, fetma och svåra familjerelationer. Som förälder kan det vara bra att prata igenom handlingen och filmen budskap tillsammans efteråt.

Vägled enligt ålder

Hur pass lämplig filmen är beror såklart på barnets ålder och mognad. Men för en 15-16-åring med intresse för film bör "Valen" absolut vara ett bra val. Var beredd på starka känslor och en filmupplevelse som ni sent glömmer.

10 liknande filmer:

  1. Kitbull
  2. Snöns brödraskap
  3. The Holdovers
  4. Saltburn
  5. Fifty Shades of Grey
  6. Interstellar
  7. Gran Turismo
  8. Killers of the Flower Moon
  9. Titanic
  10. Napoleon
Bewerte den Film oder die Serie
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Bewertung: 8 Anzahl der Stimmen: 3377
Dela serie
Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

10 Kommentarer

avatar

onlinetvjunkie

Med ett betyg på 7.9 förtjänar titeln att vara ett av de bästa bidragen i sin Drama. Ett måste!
avatar

digitalviewer

Med ett betyg som 7.9 måste title vara ett måste för alla fans av bra typer!
avatar

hulufan

Ett starkt betyg 7.9 antyder att The Whale är ett måste att se. Om du gillar den här typen av atmosfär kommer du att bli förtjust!
avatar

curryMan19

Fans av bra typer måste definitivt se The Whale. Betyget 7.9 talar för sig själv
avatar

damVod1

The Whale med ett betyg på 7.9 är ett starkt bevis på den höga kvaliteten på denna typ. Ett måste-objekt!
avatar

mukasso

En The Whale med ett betyg på 7.9 bevisar att även korta former kan ge en minnesvärd upplevelse.
avatar

KarTofel

Betyget 7.9 bekräftar att title är en typ som måste ses. Det lönar sig att ta sig tid att göra det.
avatar

bearlovc98

Ett starkt betyg 7.9 antyder att title är ett måste att se. Om du gillar den här typen av atmosfär kommer du att bli förtjust!
avatar

Flixer

Det mycket höga betyget 7.9 för titeln bör inte komma som någon överraskning. Den är helt enkelt ett bra exempel på genren.
avatar

superMice

The Whale Titeln är definitivt en av de bättre representanterna för sin genre. Betyget 7.9 bekräftar detta.