close icon
page-title

Serier

filter
genres
Genrerarrow
genres
Betygarrow
genres
Produktionsårarrow
genres
Sorteraarrow
Genrer
Action
Animering
Komedi
Brott
Dokumentär
Drama
Äventyr
Skräck
Thriller
Western
Reality
Sci-Fi & Fantasy
Såpopera
Intervju
Krig & Politik
Action & Äventyr
Fantasi
Historia
Musik
Romantik
Science Fiction
TV-film
Krig
Familj
Mysterium
För barn
Betyg
0
Produktionsår

Sök mellan 1920 - 2023.

Sortera
 • Popularitet stigande

 • Popularitet fallande

 • Betyg stigande

 • Betyg fallande

 • Nyaste produktionerna

 • Äldsta produktionerna

 • home
 • arrow-rightSerier

Var kan jag se svenska serier online gratis?

Det finns flera sätt att streama svenska serier online helt gratis. Många lagliga streamingtjänster erbjuder ett brett utbud av svenska serier, både nya och gamla, som du kan titta på utan att betala. Här är några tips på var du hittar de bästa svenska serierna online:

Swefilmer dreamfilm - swefilmer dreamfilm egen strömningstjänst har ett stort arkiv av egna produktioner. Här kan du exempelvis se komedin Solsidan, deckaren Bron och många klassiska svenska TV-serier.

TV4 Play - Liksom SVT Play har TV4 Play ett brett utbud av TV4:s egna serier tillgängliga gratis online, som exempelvis den populära dramaserien Äkta människor.

Viafree - Streamingsajten Viafree har fokus på nordiska produktioner och realityserier. Här kan du se dokusåpor som Svenska Hollywoodfruar och en del svenska komediserier.

Svenska serier online med svenska undertexter

Förutom att streama svenska serier gratis online kan det också vara praktiskt att kunna se dem med svenska undertexter på. Det gör det enklare att följa handlingen om man inte uppfattar all dialog tydligt.

De flesta svenska streamingtjänster, som SVT Play och TV4 Play, erbjuder svenska undertexter på sina serier. Det är bara att aktivera textningen i inställningarna på spelaren.

Även de flesta utländska streamingjättar, som Netflix och HBO Max, har numera svensk text på många av sina serier och filmer. Så om du prenumererar på någon av dessa tjänster kan du också hitta svenska serier och filmer med svenska undertexter.

De bästa svenska serierna 2023 att streama gratis

Vilka är då de främsta svenska serierna just nu som går att streama gratis online 2023? Här är några tips:

 • Clark (Netflix/SVT Play) - Hyllad kriminalserie med Bill Skarsgård i huvudrollen som polisen Clark Olofsson.
 • Tunna blå linjen (SVT Play) - Svensk kriminalserie som utspelar sig i polisvärlden med bland andra Adam Pålsson.
 • Snabba Cash (Netflix) - Gangsterthriller baserad på Jens Lapidus succéroman med Evin Ahmad och Alexander Abdallah.

Alla dessa och fler dagsfärska svenska serier går att se gratis på streaming online, antingen på reklamfinansierade tjänster som SVT Play och Viafree eller genom att testa Netflix eller HBO Max gratis i 30 dagar för nya användare.

Hitta nya svenska serier att se gratis online

För att hålla koll på nya svenska seriepremiärer och hitta fräscha titlar att streama gratis online kan du hålla utkik på följande:

Aftonbladet TV - Aftonbladet har en egen TV-sida som täcker nyheter inom TV, streaming och underhållning. Här hittar du alltid de senaste trailers och recensioner av nya svenska serier.

IMDb - Den populära filmdatabasen har en egen sida för svenska TV-serier. Här kan du läsa om kommande premiärer och söka specifikt efter nya svenska serier 2023.

Youtube - Många TV-kanaler lägger ut trailers för sina nya serier på Youtube. Genom att prenumerera på SVT:s, TV4:s och andra bolags Youtubekanaler missar du inga nyheter.

Streama svenska komedier och dramaserier gratis

Förutom kriminalserier och thrillers är svenska komedier och relationsdramer otroligt populära. Några klassiska exempel på svenska serier inom dessa genrer som går att se gratis online är:

Solsidan (SVT Play) - Alexandria Coffins hyllade satir om medelålders välbärgade stockholmare med Felix Herngren.

Vår tid är nu (SVT Play) - Historisk dramaserie utspelad på 1940-talet i Stockholm av Sameblod-regissören Amir Chamdin.

Bonusfamiljen (SVT Play/Viafree) - Feelgoodkomedi om kärlek och familjeliv med bland andra Erik Johansson och Bahar Pars.

Alla dessa och många fler roliga och rörande svenska serier kan du alltså titta på helt utan kostnad online. Perfekt underhållning en regnig helgkVOD och ledsna vinterkvällar!

Se svenska thrillers och deckare online utan kostnad

Sverige har gjort sig känt internationellt för sina spänningsfyllda kriminalserier och thrillers. Många av de främsta svenska deckarna och thrillrarna från de senaste åren finns gratis att strömma online.

Några exempel är den internationellt hyllade Bron, som du kan se på SVT Play, den mörka maffiaserien Gåsmamman på HBO Max samt deckarserien Hassel med Ola Rapace på Viaplay.

Genom att testa Viaplay och HBO Max gratis i 30 dagar för nya användare kan du alltså streama flera uppmärksammade svenska kriminalserier helt utan kostnad online.

Var hittar jag de senaste svenska serierna online?

För att garanterat inte missa de allra senaste svenska TV-serierna när de har premiär rekommenderar vi följande streamingtjänster:

SVT Play - Som public service-bolag satsar SVT mycket på nya svenska produktioner. Här har du alltid tillgång till deras allra färskaste serier.

TV4 Play - Liksom SVT Play erbjuder TV4 Play många nya svenska serier direkt online efter TV-premiären.

Viaplay och HBO Max - Streamingjättarna satsar allt mer på egna nordiska och svenska originalserier som du inte hittar någon annanstans.

Genom att testa deras gratisprover eller utnyttja kampanjerbjudanden kan du ta del av de allra senaste svenska streamingserierna till låg eller ingen kostnad alls.

Titta på klassiska svenska TV-serier gratis online

Förutom helt nya seriepremiärer har streamingtjänster som SVT Play och TV4 Play stora arkiv där du kan se klassiska svenska TV-serier gratis online.

Några stora svenska klassiker värda att streama om är:

 • Rederiet (SVT Play) - Den legendariska dramaserien från Göteborgs hamn som sändes i över 20 säsonger.
 • Varuhuset (SVT Play) - Folkkära komediserien med Brasse Brännström och Lill-Babs från 1960-talet.
 • Nile City (TV4 Play) - Kultförklarad humor/sci-fi-serie med bland andra Henrik Schyffert.

Så passa på att göra en nostalgitripp och streama klassiska svenska TV-favoriter online helt gratis!

Bästa online-serien

South Park Streaming
That '70s Show Streaming
The Walking Dead Streaming
Spider-Man 1994 TV Series
Bästa True Detective Serier

Här hittar du många tips på var du kan streama de bästa svenska serierna gratis online

Jag delar med mig av många bra sajter där du kan se svenska TV-serier utan att betala. Allt från nya serier till gamla klassiker. Jag ger konkreta exempel på populära serier inom olika genrer som thrillers, komedier och drama.

Det finns gott om svenska streamingtjänster med stora seriekataloger gratis

Jag listar flera svenska streamingtjänster som erbjuder ett enormt utbud av svenska serier helt gratis. Som SVT Play, TV4 Play och Viafree. Perfekt om du vill se både nya titlar och klassiska favoriter.

Många tips på var du hittar information om nya svenska serier

För att inte missa nya svenska seriepremiärer delar jag med mig av flera bra källor. Som Aftonbladet TV, IMDb och olika TV-kanalers Youtube-konton. Så du alltid vet vilka färska svenska serier som är på gång.

Passa på att se hyllade thrillers och deckare gratis online

Sverige är känt för sina spännande kriminalserier. Många svenska deckarfavoriter som Bron och Hassel finns gratis på streaming. Perfekt underhållning en regnig helg!