close icon
page-title
Donnie Darko
Donnie Darko

Detaljer

 • Originaltitel: Donnie Darko
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Flower Films

Titta på Donnie Darko 2001 gratis - Streama Online SweFilmer

star7.8
11989Betyg
date2001
date1h 54m

Kommenter

 • avatar

  FamiljeFrida

  |2 timer siden
  Rekommenderar, filmen är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  RomantikRonja

  |7 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  DokisDennis

  |8 dage siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  VerklighetenVera

  |8 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |12 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i filmen men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  RealityRasmus

  |12 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...
 • avatar

  glödandeStjärna

  |13 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  blåbärSky

  |14 dage siden
  Intressant: ja. Fängslande: ja. Men bögar, transpersoner och stöd till flyktingar: nej. Synd, för den kunde varit värd en rekommendation, men den ÄR inte de.

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Svart komedi med Jake Gyllenhaal som tonåring med psykiska problem

Donnie Darko från 2001 är en mörk och udda kultklassiker med Jake Gyllenhaal i huvudrollen som den förvirrade tonåringen Donnie. Filmen är en surrealistisk drömfilm fylld med mystik och psykologiska element som utforskar frågor om verklighet, tid och psykisk ohälsa.

Handlingen kretsar kring Donnie som börjar få apokalyptiska visioner och pratar med en stor kanin vid namn Frank som uppmanar honom att begå brott. Samtidigt börjar Donnie ifrågasätta sin psykiska hälsa och verkligheten omkring honom.

Regissören Richard Kelly skapade en stark stämning av galenskap och eller i den här svarta komedin som samtidigt har inslag av drama och thriller. Filmen visades på filmfestivalen i Sundance 2001 och har sedan dess blivit en riktig kultfavorit.

Jake Gyllenhaal är fantastisk i rollen som den förvirrade och vilsna tonåringen Donnie och visar prov på sitt stora skådespelartalang. Han lyckas förmedla både mörkret och sårbarheten i sin rollfigur på ett övertygande sätt.

Donnie Darko

Mörk thrillersaga om tonåringens inre kamp mot förvirring och tvivel

Donnie Darko från 2001 är en psykologisk thrillerfilm som utforskar en tonårings inre kamp mot mental ohälsa på ett fängslande och surrealistiskt vis. Filmen följer Donnie, spelad av Jake Gyllenhaal, som börjar lida av vanföreställningar och apokalyptiska visioner.

Tillsammans med sina klasskamrater lever Donnie ett till synes vanligt liv i den amerikanska förorten Middlesex. Men under ytan bubblar det av mörka krafter och galenskap. Donnie börjar se visioner av en stor kanin vid namn Frank som uppmanar honom att begå våldsamma och destruktiva handlingar.

Samtidigt undrar Donnie om han håller på att förlora förståndet eller om det finns en djupare mening med hans syner. Han ifrågasätter sin verklighet och sin plats i tillvaron. Är han galen eller synsk? Regissören Richard Kelly har skapat en gastkramande stämning av överhängande undergång och psykisk sjukdom i denna thrillersaga.

Med sitt surrealistiska bildspråk och mystiska handling griper Donnie Darko tag i tittaren och väcker frågor om verklighet, tid och mänskligt psyke. Det är en visuellt stark och tankeväckande filmupplevelse där Jake Gyllenhaal glänser i huvudrollen som den förvirrade tonåringen.

Udda kultklassiker med mystiskt budskap - titta nu!

Den som gillar udda och tankeväckande filmer bör absolut se den surrealistiska drömfilmen Donnie Darko från 2001. Den har blivit en riktig kultfavorit tack vare sitt djupsinliga budskap och sina mystiska inslag.

Handlingen kretsar kring tonåringen Donnie som börjar få apokalyptiska visioner och sinnessjuka idéer efter att ha överlevt ett flygplanskrasch rakt in i hans hem. Han börjar få besök av en stor kanin vid namn Frank som tycks styra hans handlingar.

Samtidigt visar det sig att en omvänd tidsaxel håller på att rasera Donnies verklighet piece by piece. Finns det ett självmordsuppdrag han måste fullfölja för att rädda världen? Eller håller han bara på att förlora förståndet i en allt mer galen värld?

Regissören Richard Kelly utforskar existentiella frågor på ett fängslande vis och skapar en stämningsfull och gåtfull filmupplevelse. Med sina udda inslag och oväntade vändningar är detta en ryslig och tankeväckande film som man sent glömmer.

Jake Gyllenhaal är enormt sevärd i huvudrollen som den förvirrade tonåringen och lyckas förmedla både mörkret och sårbarheten i sin rollfigur. Missa inte den här surrealistiska pärlan!

Surrealistisk drömfilm med djupgående frågor om verklighet och tid

Den amerikanska independentfilmen Donnie Darko från 2001 är ett psykologiskt drama som utforskar frågor om verklighet, tid och mänskligt psyke på ett djuplodande och gåtfullt vis.

Handlingen utspelar sig i den fiktiva förorten Middlesex i USA. Här bor tonåringen Donnie som börjar lida av mardrömmar och synhallucinationer efter att ha överlevt ett mystiskt flygplanskrasch rakt in i hans sovrum.

Donnie börjar få besök av en stor och skrämmande kanin vid namn Frank som uppmanar honom att begå brott och sabotage. Samtidigt tyder allt på att världen går mot en nära förestående undergång som bara Donnie kan förhindra genom att offra sig själv.

Regissören Richard Kelly utforskar teman som liv och död, verklighet och illusion samt det mänskliga psykets avgrunder på ett surrealistiskt och gastkramande vis i denna udda kultfilm.

Med sitt drömskt bildspråk och tankeväckande budskap griper Donnie Darko tag i publiken och skapar en känsla av oro och mysteries. Jake Gyllenhaal är enormt sevärd i sin tolkning av huvudrollen och förmedlar tonåringens inre kamp på ett övertygande sätt.

Donnie Darko

Galenskap, tidsresor och kaninhål i kuslig kultfilm från 2001

Den surrealistiska thrillern Donnie Darko från 2001 har blivit en riktig kultklassiker tack vare sitt udda bildspråk och sin mystik fylld med galenskap och övernaturliga inslag.

Handlingen utspelar sig i den fiktiva förorten Middlesex i USA. Här bor tonåringen Donnie som en natt räddas från att träffas av en jetmotor som lossnat från ett flygplan och kraschar rakt in i hans sovrum.

Efter den här händelsen börjar Donnie få besök av en stor och skrämmande kanin vid namn Frank som verkar styra hans handlingar och tankar. Samtidigt tycks tiden och verkligheten omkring Donnie börja rasa samman.

Tillsammans med sina high school-kompisar dras Donnie allt djupare in i en värld av vanföreställningar och galenskap. Kan det hela vara en dröm eller finns det en djupare mening med hans syner? Regissören Richard Kelly skapar en olustig känsla av att befinna sig i en mardröm i den här gåtfulla och udda kultfilmen.

Med sitt surrealistiska bildspråk utforskar Donnie Darko frågor om verklighet och tid på ett fängslande vis. Jake Gyllenhaal är enormt sevärd i huvudrollen som den förvirrade tonåringen som kämpar mot sina inre demoner.

Jake Gyllenhaal glänser i rollen som förvirrad tonåring i psykologisk thriller

Den amerikanska independentfilmen Donnie Darko från 2001 skildrar en tonårings psykiska kamp på ett fängslande och gåtfullt vis. I huvudrollen som den förvirrade Donnie ser vi den unge skådespelaren Jake Gyllenhaal leverera en minnesvärd insats.

Handlingen utspelar sig i den fiktiva förorten Middlesex i USA. Här bor tonåringen Donnie som en natt mirakulöst överlever när en jetmotor kraschar rakt in i hans sovrum. Efter olyckan börjar han lida av mardrömmar och apokalyptiska visioner.

Donnie får besök av en stor kanin vid namn Frank som verkar styra hans tankar och handlingar. Samtidigt börjar Donnie ifrågasätta om han håller på att förlora förståndet eller om det finns en högre mening med hans syner.

Regissören Richard Kelly skildrar på ett fängslande vis en ung persons inre kamp i en värld som tycks bli alltmer främmande och hotfull. Med sitt surrealistiska bildspråk och sin spännande handling är Donnie Darko en minnesvärd filmupplevelse.

I centrum för handlingen står Jake Gyllenhaals starka insats i rollen som den förvirrade tonåringen. Han förmedlar på ett övertygande sätt både mörkret och sårbarheten hos sin rollfigur. Det är en intensiv skådespelarinsats som Griper tag i publiken.

7 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Bedøm filmen eller serien

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
Betyg: 8 Antal stemmer: 11989

Dela