close icon
page-title
Split
Split

Detaljer

 • Originaltitel: Split
 • Originalspråk: Engelska
 • Produktionsland: USA
 • Regissör: Universal Pictures

Titta på Split 2017 gratis - Streama Online SweFilmer

star7.3
16849Betyg
date2017
date1h 57m

Kommenter

 • avatar

  DokisDennis

  |14 timer siden
  ibland okej å allt som allt min favorit i serien
 • avatar

  RomantikRonja

  |1 dage siden
  Förutom fina vyer, bara skit.
 • avatar

  glödandeStjärna

  |2 dage siden
  Om alla var som hans tjej då 😎
 • avatar

  FamiljeFrida

  |2 dage siden
  Rekommenderar, film är intressant. Man behöver dock tåla stil och maner från 80-talet.
 • avatar

  KlassikerKajsa

  |4 dage siden
  nån annan som har problem med strömmen?? den laggade för mig mitt i film men de e väl det där jävla näthaket igen
 • avatar

  VerklighetenVera

  |8 dage siden
  Castet rätt tufft men storyn kunde vart bättre, allmänt okej film
 • avatar

  RealityRasmus

  |13 dage siden
  å den där "utsvämningen" av filmkritiker utan smak å känsla" Om ni inte gillar nåt så kolla på Första kärleken eller Varför jag istället. Det är er nivå...

Officiell trailer

Indholdsfortegnelse

Vilken är handlingen i skräckfilmen Split?

Split är en spännande och skrämmande psykologisk thriller som utforskar den mörka och komplexa naturen hos en man med dissociativ identitetsstörning. Filmen följer Kevin, en man med 23 olika personligheter, varav en är särskilt farlig och våldsam. Denna personlighet kidnappar tre tonårsflickor och håller dem fångna i en ljudisolerad källare. Handlingen centreras kring flickornas kamp för att överleva och rymma, samtidigt som Kevin kämpar för att behålla kontrollen över sina olika personligheter.

En av de kidnappade flickorna, Casey, visar sig ha en mörk bakgrund och en inre styrka som hjälper henne att förstå och på sätt och vis kommunicera med Kevin. Filmen utforskar psykisk ohälsa, överlevnadsinstinkter och den mänskliga själens komplexitet på ett spännande och tankeväckande sätt. Split är en välskriven och skickligt regisserad thriller som håller tittaren fångad från start till slut.

För den som vill se Split finns det flera olika streamingtjänster att välja mellan. Bland annat kan den ses på swe-filmer.se, men även på andra populära streamingtjänster som erbjuder filmen. Det är en film som verkligen är värd att upptäcka, oavsett var man väljer att streama den.

Split

Vem är huvudskådespelaren i Split?

Huvudrollen som Kevin Wendell Crumb, mannen med dissociativ identitetsstörning, spelas av den mångfaldigt oscarsbelönade skådespelaren James McAvoy. McAvoy gör en remarkabel insats i rollen där han på ett övertygande sätt porträtterar de olika personligheterna som bor inom Kevin. Allt från den tvära 9-åriga Hedwig till den coola 24-åriga Jade och den rättfärdige beskyddaren Patricia, gestaltas med lika delar skrämmande som fascinerande realismav McAvoy.

Skådespelaren var tvungen att göra en enorm research för att på bästa sätt kunna gestalta den komplicerade psykiska störningen dissociativ identitetsstörning. McAvoy har själv sagt att rollen var en av de mest utmanande i hans karriär. För insatsen fick han enormt beröm av både kritiker och publik.

McAvoy är en av samtidens mest etablerade och uppskattade skådespelare, med roller i stora filmer som X-Men-serien, Atonement och Den siste stationen. I Split får han än en gång visa prov på sin enastående talang och mångsidighet som skådespelare.

Vem regisserade thriller-filmen Split?

Mannen bakom kameran för den spännande och häpnadsväckande thriller-filmen Split är ingen mindre än den prisbelönta regissören M. Night Shyamalan. Shyamalan är känd för sina komplexa och tankeväckande filmer som ofta tar en överraskande vändning mot slutet. Han slog igenom stort med den kritikerrosade Sjätte Sinnet från 1999 och har sedan dess regisserat en rad uppmärksammade filmer som Oberörbara, Sammanbrottet och Den Försvunna.

I Split får Shyamalan än en gång utlopp för sin förmåga att skapa psykologiskt laddade berättelser med oväntade vändningar. Filmen är både skrämmande och tankeväckande på samma gång. Shyamalans stora styrka är att han väver in överraskande element och lager på lager av underliggande teman och budskap i sina filmer. Förutom själva rysaraspekten i Split finns det mycket att fundera kring gällande mental ohälsa, överlevnadsinstinkter och den mänskliga psykens komplexitet.

Regissörens speciella "touch" och signature-stil med kluriga vändningar och övernaturliga inslag är tydlig även i Split. Filmen har fått övervägande positiva recensioner från kritikerkåren, som särskilt lyfter fram James McAvoys skådespelarinsats. Många anser att Split är ett välkommet och starkt comeback för Shyamalan efter en svacka med några mer kritiserade filmer.

Var kan man se Split stream gratis?

För den som vill streama Split gratis online finns det flera populära tjänster att välja mellan. En utmärkt option är swe-filmer.se, där du kan se filmen lagligt och bekvämt direkt i din webbläsare eller på din mobila enhet. Men det finns även andra streamingtjänster som erbjuder Split, som exempelvis SF Anytime och Viaplay.

Oavsett vilken tjänst du väljer är det viktigt att streama innehållet lagligt och betala den småsumma som normalt krävs för att få tillgång till filmen. På så sätt stödjer du den kreativa branschen och gör det möjligt för fler bra filmer att kunna produceras i framtiden. Med en liten engångskostnad eller ett månadsabonnemang får du tillgång till en mängd kvalitetsfilmer och serier.

Split är definitivt en ruggig men fascinerande filmupplevelse som är väl värd att lägga några kronor på. Med sin spännande handling, starka skådespelarinsatser och tankeväckande teman lämnar den garanterat ett bestående intryck. Passa på att streama den tillsammans med vänner eller familj för en härlig och skräckinjagande filmkväll.

Split

Vad har kritikerna sagt om skräckfilmen Split?

Split har fått övervägande positiva recensioner av kritikerna. Filmen har bland annat hyllats för sin spännande handling, starka skådespelarinsatser och välredigerade regi. Många recensenter lyfter speciellt fram huvudrollsinnehavaren James McAvoys mästerliga tolkning av den splittrade huvudkaraktären Kevin.

Kritikerna beskriver Split som en originell och tankeväckande psykologisk skräckfilm som både fascinerar och skrämmer. Den har rosats för att behandla ämnen som mental ohälsa och identitetsproblematik på ett seriöst och nyanserat sätt. Många är också imponerade av regissör M. Night Shyamalans förmåga att väva in överraskande vändningar i berättelsen.

Även om vissa recensenter har uttryckt viss kritik mot filmens slutscen och tempot i vissa delar, är den samlade kritikerresponsen ändå mycket god. På kritikersajten Rotten Tomatoes har exempelvis 77% av kritikerna gett Split en positiv recension. Filmen anses av många vara en stark comeback för Shyamalan efter en del mer kritiserade verk.

Hur mycket pengar tjänade filmen Split?

Trots en relativt blygsam budget på endast 9 miljoner dollar visade sig Split bli en storpubliksuccé. Vid den globala biljettluckan drog den in imponerande 278,8 miljoner dollar, vilket gav produktionsbolaget Universal Pictures en vinstmarginal på nästan 270 miljoner dollar.

Med dessa siffror blev Split en av de mest vinstgivande skräckfilmerna på länge. Framgången var en välkommen överraskning för alla inblandade och ett kvitto på att filmens originella manus och skickliga utförande hade slagit an hos en bred publik.

Den ekonomiska succén banade också väg för en uppföljare. I januari 2019 hade filmen Glass biopremiär, vilken är en korsning mellan Split och en annan av Shyamalans filmer, Överallt. Trots något mer dämpade recensioner tjänade även denna uppföljare in en rejäl summa pengar på biograferna världen över.

Sammanfattning

Split är en fängslande psykologisk thriller som utforskar den mänskliga psykens mörka sidor. Med sin originella handling, starka skådespelarinsatser och tankeväckande teman har den fått övervägande positiv kritik. Oavsett om du väljer att streama den på swe-filmer.se eller någon annan tjänst, är Split ett måste för alla som gillar skräckfilm med djup.

Låt dig dras in i Kevin Crumbs skrämmande men fascinerande värld av splittrade personligheter. Förbered dig på en ruggig och oförutsägbar resa som kommer att sätta dina nerver på prov. Men bortom skräcken finns en film som verkligen ger dig något att fundera över gällande den mänskliga naturen. Missa inte denna kritikerrosade publicsuccé!

9 Lignende Film

Sebastian Jonsson

Sebastian Jonsson

Som ägare till denna portal om film, serier och recensioner är jag stolt över att dela min passion för berättande konstformer. Med en djup förståelse för världen av film och serier strävar jag efter att skapa en engagerande och informativ plattform för alla cineaster där ute. Mitt mål är att vägleda dig genom den spännande världen av visuell underhållning och ge dig insiktsfulla recensioner och nyheter. Tillsammans kan vi utforska och uppskatta den rika mångfalden av berättelser som film- och tv-världen har att erbjuda. Välkommen till vår gemenskap av filmälskare och serienördar!

Betygsätt filmen

fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
fill-star
outline-star
outline-star
outline-star
Betyg: 7 Antal stemmer: 16849

Dela